Yaklaşık 17.5 milyon nüfusa sahip Hollanda'da, 15-17 Mart tarihleri arasında yapılan genel seçimlerde 13.2 milyon vatandaşın oy verme hakkı bulunuyordu.

Hollanda kamu yayın ajansı NOS'in aktardığı resmi olmayan öncü seçim sonuçlarına göre, seçimlere katılım oranı yüzde 79.4 olarak gerçekleşti. Yaklaşık olarak 10.5 milyon seçmen, parlamento seçimlerine katılarak oy verdi.

Açıklanan resmi olmayan sonuçlara göre, Hollanda'da oy kullanılan 356 belediyeden 345'inde oy sayma işlemi tamamen sona erdi. Denk ve Nida Partisi'nin oy sayılarını yükseltebileceği Rotterdam, Leiden ve Oss belediyelerinde ise oy sayma işlemi hala devam ediyor. 

Denk Partisi yüzde 1.8 oy aldı

15 Mart 2017 seçimlerinde yüzde 1.9 oy alarak 3 milletvekilini parlamentoya gönderen Denk Partisi'nin resmi olmayan sonuçlara göre oy oranı yüzde 1.8'e düştü. Yaklaşık 10.5 milyon oy kullanılan seçimlerde bir sandalye kaybeden Denk Partisi'ne açıklanan resmi olmayan sonuçlara göre yaklaşık 190 - 210 bin aralığında seçmenin oy verdiği ortaya çıktı. 

Temsilciler Meclisi'nde şimdilik 2 sandalye kazanan Denk Partisi, tercihli oyların sayılmasının ardından üçüncü sandalyeyi kazanma şansı hala devam ediyor. 

Nida Partisi yüzde 0.3 oy aldı

Parlamento seçimlerine ilk kez katılan ve kendisini "İslam'dan ilham alan parti" olarak tanıtan Nida Partisi'nin yüzde 0.3 oy aldığı açıklandı. Açıklanan resmi olmayan sonuçlara göre Nida Partisi'ne yaklaşık 30 - 40 bin aralığında oy verildiği ortaya çıktı. 

Seçim sonuçlarını buradan takip edebilirsiniz

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU