Merkezi İstatistik Bürosu (Centraal Bureau voor de Statistiek - CBS) ‘Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma 2021’  raporuna göre geçtiğimiz yıl, hem yoksulluk sınırının altında yaşayan çocuk sayısında hem de çalışan yoksulluk oranlarında düşüş yaşandı. 

Son 25 yıl içinde yoksulluğun yarı yarıya azaldığı belirtilen raporda, 2020 yılı sonu itibariyle yoksulluk sınırı altında yaşam mücadelesi veren ailelerde yaşayan çocuk sayısı 221 bine gerilediği belirtildi. Bu çocukların neredeyse 95 bini en az dört yıl içinde yoksulluk içinde yaşıyor. 

Rapor sonuçlarına göre tek ebeveynli bir ailede yaşayan 86 bin çocuk ve her iki ebeveynle birlikte yaşayan 116 bin çocuk yoksulluk riskiyle karşı karşıya yaşamını sürdürüyor. 

Göç geçmişi olan bir aileden gelen çocukların yüksek yoksulluk riskine sahip olduğu belirtilen raporda özellikle Suriye, Eritre ve Somali’den gelen ailelerin oranlarının yüksek olduğuna dikkat çekiliyor. 

Bu ülkelerden gelen ve Hollanda’da ikamet izni bulunan mülteci ailelerin çoğu geçimini aldıkları sosyal yardımlarla sağlayabiliyor. Bu da genelde düşük gelir sınırının altında yaşadıklarını gösteriyor.

Batılı göçmen kökenli çocuklar arasında ise Bulgar çocukların yaklaşık yüzde 20’sinin yoksulluk riski altında yaşadığı görülüyor.

Düşük gelir grubundaki fazla kilolu çocukların oranı, geliri sınırının üstünde olan ailelerdeki çocuklara göre iki kat daha fazla.

Öte yandan sağlık yaşam standardı açısından bakıldığında yoksulluk riskiyele karşı karşıya olan çocuklarla geliri sınırın üzerinde olan çocuklar arasında çok büyük farklar görülmüyor.

Örneğin, fiziksel aktiviteler açısından bakıldığında yoksulluk riski olan çocuklarla ve olmayan çocuklar arasında farklılık bulunmuyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU