CBS ‘Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma 2021’ raporuna göre geçtiğimiz yıl bir işe sahip olduğu halde fakirlik sınırı altında yaşayan kişi sayısında azalma oldu.  

Merkezi İstatistik Bürosu ( Centraal Bureau voor de Statistiek - CBS) verilerine göre, 2020 yılında corona pandemisi nedeniyle yaşanan ekonomik daralmaya rağmen, fakirlik sınırı altında yaşayan hane halkı sayısında düşme oldu. 

Hollanda'da 2019'da istihdam edilenlerin yüzde 2,1'i düşük gelir eşiğinin altında bir gelire sahip bir ailenin parçasıydı. 2020’de bu oran yüzde 1,9’a geriledi.

Rapora göre geçen yıl düşük gelir eşiğinin altındaki hanelerde 900 binden fazla insan yaşıyordu ve bunların 376.000'i arka arkaya en az dört yıldır bu durumdaydı.

Rakamlar ayrıca girişimcilerin ücretli çalışanlara göre çok daha fazla yoksulluk riski taşıdığını gösteriyor. 

Rapor verilerine göre 2020 yılında çalışanlar arasındaki yoksulluk riski yüzde 1,2 ile en düşük seviyede. 

Personeli olan serbest meslek sahipleri (ZMP’ers) arasında bu oran yüzde 2,8 ve personeli olmayan serbest meslek sahipleri (ZZP’ers) arasında da yüzde 5,9 oranında.

Düşük gelir eşiği, sabit miktarda satın alma gücü anlamına geliyor ve fiyat gelişmelerine göre yıllık olarak ayarlanıyor.

Fakirlik sınırı 2020'de tek başına yaşayan bir kişi için ayda 1100 euro, çocuksuz bir çift için 1550 euro, iki çocuklu bir aile için 2110 euro ve iki çocuklu tek ebeveynli bir aile içinse 1680 euroydu.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU