Rotterdamlı lise öğrencisi Hümeyra'yı öldürmekle suçlanan Bekir E., yüksek mahkemede görülen temyiz davasında 20 yıl hapis ve zorunlu tıbbi rehabilitasyon (tbs) cezasına çarptırıldı.

Savcılık başvurusunu değerlendiren yüksek mahkeme, Bekir E.'nin cinayet öncesi gerekli hazırlıkları yaparak ateşli silah satın aldığını ve  18 Aralık günü dolu silahla Hümeyra'yı öldürmek için okula gittiğini kaydetti.

Mahkemeye göre E.'nin Hümeyra'yı kasten öldürdüğü hukuken ve inandırıcı bir şekilde kanıtlanmış oldu. Bekir E. cinayetten yargılanarak ceza aldı.

Mahkemede ortaya çıkan detaylar

Bugün görülen mahkemede dava ile ilgili bazı detaylar da ortaya çıktı.

Mahkemeye göre; Bekir E., Hümeyra'yı tereddüt etmeden öldürme niyetinin peşine düşmüş ve bu cinayeti  gerçekleştirmiş.

Ayrıca Bekir E., yakalandığında  polis minibüsünde şu ifadeleri kullanmış: "Bunu neden yaptığımı biliyor musunuz? Beni gerçekten utandırdı, 18 yaşından büyük olduğunu söyledi ama 16 yaşında çıktı"

Mahkeme; Hümeyra ile ilişkisi sonlanan E.'nin bu durumu hazmedemediğini ve ciddi şekilde etkilendiğini belirtiyor. Hümeyra'nın bir kaç kez polise E. hakkında suç duyurusunda bulunması da E.'nin öfkesinin tetiklenmesine yol açtı.

Hümeyra'nın öldürülmesi

16 yaşındaki Hümeyra, 18 Aralık 2018'de Rotterdam'daki okulunun bisiklet garajında, ​​daha önce ilişkisi olduğu belirtilen Bekir E. tarafından yakın mesafeden ve çok sayıda kurşunla vurularak öldürülmüştü.

Ortaya çıkan bilgilere göre;  E., Hümeyra'yı ve ailesini aylarca taciz etmiş ve tehditlerde bulunmuş, aile de buna karşı tedbir amaçlı görüşme yasağı çıkartmıştı.

Öte yandan Hümeyra, Bekir E. hakkında 4 kez polise şikayette bulunmuştu. Öldürülmeden önceki günlerde de korktuğu için tekrar polise başvurduğu ortaya çıkan Hümeyra polis karakolundaki son randevusundan bir kaç saat önce katil tarafından hunharca öldürülmüştü.

İlk mahkeme 14 yıl hapis vermişti

Katil Bekir E. 2019 yılı sonunda görülen ilk davada 'adam öldürme ve yasa dışı silah bulundurma' suçlarından on dört yıl hapis ve zorunlu rehabilitasyon (tbs) cezası almıştı.

Mahkeme; E.'nin ifadelerinin farklılık gösterdiğini belirtirken "ancak, davranışı fevri bir eyleme işaret ediyor." şeklinde açıklama yapmıştı.

Dava savcıları ise bu karara itiraz ederek temyiz davasına başvurmuştu. Savcı elde olan delillere göre Bekir E.'nin adam öldürme değil, cinayetten yargılanması gerektiğine vurgu yapmıştı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU