Hollanda Veri Koruma Kurumu (Autoriteit Persoonsgegevens - AP) binlerce kişiyi kara listeye alan Vergi Dairesi’nin 2,75 milyon euro para cezası ödemesine karar verdi. 

AP; Vergi Dairesi’nin, Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ni (Algemene Verordening Gegevensbescherming - AVG) ciddi şekilde ihlal ettiği için bu cezayı aldığını belirtti.

Verilen ceza ile ilgili AP tarafından yapılan açıklamada, Vergi Dairesi’nin  “çocuk bakım parası için başvuranların (çifte) vatandaşlığını uzun yıllar boyunca hukuka aykırı, ayrımcı ve dolayısıyla uygunsuz bir şekilde” kayıt altına aldığı vurgulandı. 

Vergi Dairesi’nin bu karara itiraz hakkı bulunmakta. Ancak ödeneklerle ilgili Devlet Bakanı Alexandra van Huffelen Temsilciler Meclisine gönderdiği yazılı açıklamada, verilen cezayı "çok acı verici" olarak nitelendirirken, karara karşı itiraz edilmeyeceğini  belirtti.

"Hükümet, eşit durumdaki insanlara eşitsiz davranmamalıdır." diyen  Van Huffelen, ödenek yolsuzluğu davasında mağdur olanlardan tekrar özür diledi ve gelecekte mahremiyet mevzuatının ihlal edilmesini önlemek için elinden gelen her şeyi yapacağına söz verdi.

AP başkanı Aleid Wolfsen ceza ile ilgili yaptığı açıklamada, ödenek meselesinin yarattığı acının bu para cezası ile telafi edilemeyeceğinin bilindiğini ancak "daha geniş bir iyileşme sürecinde önemli bir adım" olduğunu dile getirdi.

Vergi Dairesi, çocuk bakım yardımı alan ve çifte vatandaşlığa sahip aileleri ayrı bir liste halinde takibe almıştı. Kurum’un bu listeyi 2014 yılında ortadan kaldırması gerekirken, 2018 yılına kadar hukuksuz bir şekilde kullanmaya devam ettiği de ortaya çıkan bilgiler arasında yer almıştı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU