Sonhaber.eu'nun yaptığı araştırmaya göre, Hollanda ve Belçika'daki havalimanlarının adını kullanarak sahte sosyal medya hesapları açan dolandırıcılar, vatandaşları kandırmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde Rotterdam havalimanından yapılan son uyarının ardından da benzer bir açıklama yaparak, insanları dolandırmaya çalışan sahte sosyal medya hesapları konusunda uyardı. Brüksel Havalimanı'nın 21 Kasım'daki açıklamasında, havalimanının adını kullanarak açılan sahte hesaplarda, kayıp bagajların ucuza satıldığının iddia edildiği belirtildi.

“Güvenliğiniz ve emniyetiniz bizim için en büyük önceliklerdir” ifadesine yer veren Brüksel Havalimanı, kayıp bagaj veya herhangi bir kişisel eşya satışı yapmadığını vurgularken, vatandaşları şüpheli profillerle veya mesajlarla karşılaşmaları durumunda havalimanı yönetimine bilgi vermeye çağırdı.

Rotterdam ve Amsterdam havalimanlarını taklit etmişler

amsterdam schiphol dolandırıcılık

Ekim ayında Amsterdam Schiphol Havalimanı, adını kullanarak açılan sahte sosyal medya hesapları konusunda benzer bir uyarı yayınladı. Bu hesapların, havalimanında unutulan bavulların satışını yaptığını iddia ettiği ve dolandırıcılar tarafından açıldığı belirtildi. 

Kasım ayında Rotterdam The Hague Havalimanı da aynı türden bir uyarı yaptı. Bu havalimanının açıklamasında, sahte hesapların "Havaalanında bir depoyu boşaltıyoruz ve kayıp bagajları 2.99 euro'ya satıyoruz!" gibi yanıltıcı metinler kullanarak vatandaşları kandırdığı kaydedildi.

Her iki havalimanı da vatandaşları bu tür dolandırıcılara karşı uyanık olmaya davet ederken, havalimanında unutulan bavulların kesinlikle satışa çıkarılmadığını hatırlattı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş