İspanya üzerinden gelen sıcak hava dalgası hafta sonunda Hollanda ve Almanya’da sıcaklıkları 30 dereceye kadar çıkartacak. Almanya’nın bazı bölgelerinde sıcaklığın 35 dereceye kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Hollanda’da hem sıcak hem de yağmur etkili
Hollanda’nın güneydoğu bölgesinde 6 haziran Çarşamba günü yer yer yağmurlu olacak, ancak sıcaklıklar genel olarak 20 ila 23 derece arasında seyredecek. KNMI meteorologlarına göre sıcaklıklar hafta sonuna doğru artmaya başlayacak.

Perşembe günü 25 derece olması bekleniyor. Cumartesi günü ise termometrelerin 30, hatta bazı bölgelerde 31 dereceyi göstereceği tahmin ediliyor. Pazar günü yer yer yağmur görülse de sıcaklıklar 28 ila 30 derece arasında seyredecek.

Almanya’da sıcaklıklar 35 dereceye çıkacak
Alman meteorologlarına göre hafta sonunda sıcaklıklar 30 ila 35 dereceye kadar çıkabilir. Ülkenin kuzey bölgelerinde en düşük sıcaklığın 30 derece olacağı tahmini yapılıyor. Rekor sıcaklıkların, Ren bölgesi başta olmak üzere, ülkenin batı ve güneybatısında etkili olacağı belirtildi.

Brandenburg ve Mecklenburg – Vorpommern eyaletleri için kuraklık nedeniyle orman yangınları çıkabileceği uyarısında bulunuldu.  Bunun yanı sıra Franken, Thüringen ve Saksonya'da bölgesel olarak gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği uyarısı da yapılıyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.