Son günlerdeki yağmurlar nedeniyle Almanya ve Hollanda’daki su seviyesi aşırı yükseldi. Her iki ülkede alarm seviyeleri artırıldı ve ek önlemler alınmaya başlandı. Almanya’da bir setlerin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

Perşembe gününe dikkat
Hollanda’da birçok dere ve nehrin suyu yükselmeye devam ediyor. Durum henüz kontrol altında tutulabiliyor ancak ek önlemler alınmaya başlandı. Yetkililer en yoğun günün Perşembe olmasını bekliyor ancak şimdiden ek pompalar ve bentler oluşturulmaya başlandı.

Elde edilen bilgilere göre Overijssel, Gelderland, Drenthe ve Brabant'ta yollar, bisiklet yolları ve bodrumlar sular altında kaldı.

Overijssel'in Nijverdal kasabasında 11binden fazla hane dün gece yaşanan elektrik kesintisinden etkilendi. Elektrik kesintisine bir elektrik istasyonun yarı yarıya sular altında kalması neden oldu. İtfaiye ekipleri suyu pompalayarak tahliye etti. Bu sabah, etkilenen tüm evlere elektrik geri verildi.

Su idareleri (Waterschappen) daha fazla sıkıntı yaşanmasını önlemek için çeşitli tedbirler alıyor. Gelderland, Overijssel ve Drenthe'deki 23 belediyedeki su yönetimini kontrol eden Waterschap Vechtstromen, suyu mümkün olduğunca çabuk tahliye etmek için gece gündüz çalışıyor.

Birçok yerde evlerdeki su baskınlarını önlemek için su pompaları kullanılırken, Hardenberg'de bir park “su deposu” şeklinde birikmesi sağlanmaya çalışılıyor.

Regge nehrindeki su son derece yüksek olduğu için kum torbaları kullanılarak bir set inşa edildi. Meersendijk'te 100 metre uzunluğunda bir acil durum seti inşa ediliyor. Meersendijk yakınlarına iki pompa istasyonu yerleştirildi.

Almanya alarma geçti
Devam eden yağışlar nedeniyle Almanya'nın çeşitli bölgelerinde sel baskınları yaşanıyor. Kuzeybatıdaki Aşağı Saksonya eyaletinde setlerin yıkılmasından korkuluyor.

ARD'nin haberine göre Almanya, Kuzey Denizi kıyısındaki Weser bölgesinde sel felaketiyle karşı karşıya.

Aşağı Saksonya'nın Leer kasabasında yüzlerce itfaiyeci bentlerdeki su seviyesinin yükselmesi ve su baskınlarına neden olması ihtimaline karşı kum torbaları yerleştirdi. Kasaba sakinleri olası bir tahliyeye hazırlanmaları konusunda uyarıldı.

Aşağı Saksonya'daki Oldenburg'da da set kum torbalarıyla güçlendirildi. İki sokakta yaşayanlar tahliye edildi.

Hamburg'daki Elbe Nehri'nde Pazartesi günü geç saatlerde fırtına dalgalarının, ortalama gelgit seviyesinin 1,5 metre üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Kuzey Denizi kıyısı boyunca da su normalden daha fazla yükselebileceği belirtiliyor.

Ülkenin doğu kesimindeki Windehausen'de yaşayan 500'den fazla kişi, pazartesi günü bölgedeki yüksek su nedeniyle tahliye edildi. Bölge sakinleri bir spor salonuna yerleştirildi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Waterschap Rijn en IJssel

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.