Omicron varyantı nedeniyle güncellenen ülkelere giriş kurallarına göre, daha önce 7 Avrupa ülkesine Türk yolcuların kabul edilmeyeceği yönünde çıkan haber üzerine Türk Hava Yolları'nın ardından, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) de dün akşam saatlerinde bir açıklama geldi. SHGM yaptığı yeni güncelleme ile yasağın söz konusu olmadığını açıkladı.

Dün yayımlanan Demirören Haber Ajansı kaynaklı haberde, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Ülkelere Giriş Tablosu"nu güncellediği belirtilmiş “Yapılan güncelleme kapsamında başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye giriş şartları değiştirildi. Omicron varyantı nedeniyle alınan karar doğrultusunda Hollanda, Hırvatistan, İspanya, İzlanda, İsviçre, İtalya, Lüksemburg'a Türk yolcuların kabul edilmeyecek” ibaresi yer almıştı. 

SHGM akşam saatlerinde yaptığı yeni bir güncelleme ile belirli ülkelerde Türk yolcularına yönelik seyahat yasağının söz konusu olmadığını paylaştı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU