Tüketici Derneği online bebek ve çocuk giysisi satışı yapan internet mağazası Jayno.nl üzerinden alışveriş yapılmaması konusunda uyarı yaptı. Açıklamada hakkında aşırı derecede şikayet alınan web şirketinin Denetleme Kurumuna şikayet edildiği belirtildi.

Dernek açıklamasında, kısa sürede çocuk ve bebek giyimi satan web dükkanı hakkında onlarca şikayet alındığının altı çizildi. Müşteriler genellikle “mağazanın teslimat yapmadığı veya ürünleri çok geç teslim ettiği, geri gönderilen ürünler için para iadesi yapılmadığı ve şirkete ulaşılamadığı” hakkında şikayetçi.

Dernek söz konusu sitede “Webshop Keurmerk” logosunun kullanıldığını ancak böyle bir belgeye sahip olduğunun düşünülmediğini aktardı. 

“Webshop Keurmerk” logosu bulunan web mağazası, sitede bulunan kalite işareti ile müşterilerine doğru bir şekilde ilgilenildiğini, bağımsız bir kuruluşun bunu test ettiğini ve mevcut kurallara uyulduğunu beyan etmiş oluyor. Ancak tüketici derneğine göre Jayno.nl bu kuralı karşılamıyor ve müşterilerini yanıltıyor. 

Dernek açıklamasında bu durum “Bununla Jayno, diğer şeylerin yanı sıra, tüketicilerin Uyuşmazlık Komitesi'ne başvurabileceklerini ve ‘yerine getirme garantisi talep edebilecekleri’ izlenimini veriyor, ancak durum böyle değil.” şeklinde açıkladı.

Tüketici Derneği; gelen şikayetler, teslimatların yapılmaması ve yanıltıcı bilgi vermek nedeniyle Jayno web sitesinin araştırılması için Hollanda Tüketici ve Piyasa Gözetim Kurumu ACM’ye başvuru yapıldığını kaydetti.

Fotoğraf: Consumantenbond.nl

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.