Sudurağı Derneği Başkanı Nebi Sancar başlatılan kampanya ile ilgili Sonhaber’e yaptığı açıklamada, depremin ardından hemen normal bağış kampanyası başlattıklarını ancak işadamları Mustafa Kurşun ve Cemal Şimşek’in girişimleri sonucu bir de jeneratör kampanyası başlatıldığını dile getirdi.

Sancar, AFAD ile yapılan görüşmeler neticesinde deprem bölgesinde jeneratör eksikliği olduğunun fark edilmesi üzerine bu açığı kapatmak için gerekli girişimlerin derhal yapıldığını dile getirdi.

İşadamları Mustafa Kurşun ve Cemal Şimşek’in gerekli girişimleri yaptığını belirten Sancar, “Biz dernek olarak kampanyayı hızlanırken, Mustafa Kurşun ve Cemal Şimşek gün boyu AFAD ve THY ile koordineli hareket etti. AFAD’la görüşen arkadaşlarımız jeneratör eksiği olduğunun öğrendikleri anda hemen arayışa girdi. Alınacak jeneratörleri Belçika’da buldular ve hiç vakit kaybetmeden iki tırla yola çıkıp jenaratörleri satın aldılar.” dedi.

Belçika’dan gelen 200 jenaratörün Salı günü akşam saatlerinde, Amsterdam Schiphol havalimanına ulaştırılabildiğini belirten Sancar, “Schiphol’deki işçi, memur ve güvenlik görevlileri mesai saatleri bitmiş olmasına rağmen bize yardımcı oldu ve ek mesai ücreti dahi almadan çalıştı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu sayede gece uçağa yüklenen malzemeler bölgeye koordineli bir şekilde ulaştırılmaya çalışıldı.” dedi. 

Sancar dün gece yollanan kargo ile 200 jeneratör gönderildiğini bugün için hedefin 300 jeneratör olduğunu dile getirdi 

Tek amaç zamanında yardım yapabilmek
Tek amaçlarının kampanyayı hızlandırarak depremzedelere zamanında yardımın ulaşmasını sağlamak olduğunu belirten Sancar “Allah’ın izniyle ve el birliği ile geri kalan jeneratörün de gönderilmesini sağlayacağız. Hem jenaratör için hem de normal bağış için kampanyamız devam ediyor. Derneğin hesap numarası üzerinden bağış yaparak kampanyaya destek olabilirsiniz.” şeklinde ifade kullandı.

Bağış yapılacak banak bilgisi:
Hesap adı: Hollanda Suduragi Dernegi
IBAN nuamrası: NL37 RABO 0180 7029 20

Bağışlarınızı bu link aracılığıyla yapabilirsiniz.
Rabobank betaalverzoek Hollanda Suduragi Dernegi

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.