Hollanda Sağlık Kurulu tarafından bugün yapılan açıklamada; Avrupa Birliğinin kullanımına onay verdiği Novavac aşısının, mRNA aşısı yaptırmak istemeyenlerin kullanımına sunulabileceğini
belirtti.  

Kurul, Bakan Hugo de Jonge'ye gönderdiği açıklamada; Novavax'ı mRNA aşısı istemeyen ve bu nedenle henüz COVID-19'a karşı aşılanmamış yetişkinlerin kullanımına sunması, tavsiyesinde bulundu.

Avrupa Birliğinin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), pazartesi günü yaptığı açıklamada; merkezi ABD'de bulunan Novavax firmasının Kovid-19'a karşı ürettiği aşının kullanılmasını tavsiye etmişti. 

Protein temelli "Nuvaxovid" adlı aşısı, Avrupa'da kullanılabilir olarak onay alan beşinci aşı. 

Nuvaxovid aşısı, 18 yaş üstündeki kişilerde ve üç hafta arayla, iki doz şeklinde uygulanıyor. Ancak henüz Korona virüsün Omicron varyantına karşı ne ölçüde etkili olduğu henüz bilinmiyor.

45 bin kişi üzerinde yapılan çalışmalarda Nuvaxovid aşısının hastalığa karşı yüzde 90 civarında etkili olduğunun tespit edildiği belirtiliyor. 

AB'de şu ana kadar kullanımına onay verilen aşılar BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson and Johnson firmaları tarafından üretiliyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU