Veendam'da 2 yaşındaki bir çocuk muhtemelen istismar sonucu hayatını kaybetti. Küçük çocuk 11 Ocak günü öğleden sonra UMCG hastanesine nakledildi ve birkaç gün sonra hayatını kaybetti. Polis şüpheli ölüm nedeniyle soruşturma başlattı.

RTV Noord gazetesinin ölen çocuğun yakınları ve tanıdıklarından elde ettiği bilgiye göre olay Veendam'daki Veenlustplein’da yaşandı. Olay yerine gelen ambulans ekipleri çocuğu hayata döndürdü ve hastaneye kaldırdı. Ancak hastanedeki doktorlar çocukta fiziksel şiddeti işaret eden darp izleri fark ederek polisin kriminal soruşturma departmanına ihbarda bulundu.

Gazetenin elde ettiği bilgiye göre; küçük çocuk olay sırasında annesinin yeni erkek arkadaşıyla birlikte Veendam'daki Veenlustplein adresinde bulunuyordu. Polis olay sonrasında olayın yaşandığı evde incelemeler yaptı.

Küçük çocuğun ölümüyle ilgili 'kusuru bulunan' birinin olup olmadığının araştırıldığını açıklayan polis, her türlü senaryo üzerinde titizlikle durulduğunu belirtti. Henüz herhangi bir tutuklama veya gözaltı yapılmadığı bilgisini paylaştı.

“Adaletin yerini bulması önemli”
Ölen çocuğun babası gazeteye yaptığı açıklamada, polisin şimdi bir suç işlenip işlenmediğini araştırıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 'Haftalar boyunca neredeyse hiçbir şey duymadık. Bu bizi yiyip bitiriyordu. Sanki hiç olmamış gibi. Bizim için olayın derinlemesine araştırılması ve adaletin yerini bulması çok önemli. Bu oğlumuzu geri getirmeyecek ama başımıza gelen bu korkunç trajediyle başa çıkmamıza yardımcı olacak.” dedi.

Gazeteye göre ölen çocuğun anne ve babası bir müddet önce boşandı ve çocuk dönem dönem Veendam'da annesiyle ve aynı eyalette farklı bir bölgede ikamet eden babasıyla yaşıyordu.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Politie.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda’da sağ koalisyonun başbakanı kim olacak? Hollanda’da sağ koalisyonun başbakanı kim olacak?

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.