Salı günü akşamüzeri Soest’taki evinden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 11 yaşındaki Melisa Demir'i arama çalışmaları sürüyor. Küçük kızın annesi kızının babası tarafından kaçırılarak Türkiye’ye götürülmek üzere yolda oldukları iddiasında bulundu. Polis elde edilen bulgular ışığında bu ihtimalin yüksek olduğu kanısı ile uluslararası arama başlattı.

Polis uluslararası arama başlattı
Bugün öğle saatlerinde bir açıklama yayınlayan polis “tanık ifadeleri de dahil olmak üzere, Melisa'nın babası tarafından kaçırıldığına dair güçlü bulgulara sahip olundu” şeklinde ifade kullandı.

Yapılan açıklamada Melisa’nın babasının eşkali şu şekilde tarif edildi: 46 yaşında, 1.80 metre boyunda, ince yapılı, koyu (siyah) renk saçlı, kaşları kalın, gözleri kahverengi ve ön dişleri arasında küçük bir boşluk bulunmakta. 

Melisa Demir ve babasının bir arabayla (henüz bilinmeyen) Türkiye'ye gittiklerinden şüphelenildiğini belirten polis ikili için uluslararası arama çıkartıldığını aktardı. 

Melisa’nın bisikleti bulundu
Salı günü akşamüzeri Soest’taki evinden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 11 yaşındaki Melisa'yı arama çalışmaları sürüyor. Küçük kızın annesi ise kızının babası tarafından kaçırılarak Türkiye’ye götürülmek üzere yolda oldukları iddiasında bulunuyor.

Salı günü akşamüzeri Soest’taki evinden, hokey kulübüne gitmek için çıkan 11 yaşındaki Melisa halen bulunamadı. Burgernet üzerinden yayınlanan uyarı mesajında küçük kız için polisin alarma geçirildiği ve arama çalışmalarının başlatıldığı duyuruldu. Dün akşam saatlerinde yapılan aramada genç kıza ait olduğu tahmin edilen bisikletin bulunduğu belirtildi. polis bugün yaptığı açıklamada bu bilgiyi doğruladı. 

Bu sabah Melisa'nın annesi tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, kızın babası tarafından Türkiye’ye kaçırıldığı veya götürüldüğü iddiası yer aldı. Anne LinkedIn'de yaptığı paylaşımda babasının kızı kaçırdığını ve ikilinin Türkiye'ye gitmekte olabileceğini belirtti.

Anne sosyal medya platformu twitter üzerinden de şu mesajları yayınladı:

Polis: Tüm ihtimalleri değerlendiriyoruz
Polis genç kızı bulmak için çalışmaların devam ettiği bilgisini paylaşırken, annenin iddiaları ile ilgili bir açıklama yapmaktan kaçındı. Yerel medyaya bir açıklama yapan polis sözcüsü “adam kaçırma” sözünü kullanmamaya dikkat edildiğini belirtirken, “Şimdilik genel tutacağız. Biz orada olmadığımız için kendi isteği dışında alınıp alınmadığını bilmiyoruz. Kızın ve ailesinin mahremiyetini de korumak zorundayız. Bakın normal bir durumda bir babanın kızıyla dışarı çıkması normal. Ancak polis teşkilatı olarak normal bir durum varsa ilgilenmeyiz, ortada farklı bir durum olabilir” açıklamasında bulundu.

Sosyal medyada da büyük tepki ile karşılaşılan “Neden AmberAlert uyarısı verilmedi?” sorusuna da açıklık getiren polis sözcüsü ana önceliğin kızı bulup evine getirmek olduğunu yineledi. Sözcü  “Başarılı olacağından umutluyuz. Gerçekten ölümcül tehlikede olduğuna dair sinyaller almış olsaydık, hemen bir Amber Uyarısı verirdik. Şu an için bunun hala gerekli olduğuna dair bir şüphe yok.” Şeklinde konuştu.

Polis sözcüsü, baba ve kızının yurt dışına çıkma ihtimalinin de göz ardı edilmediğini belirtti. Kızın verilerinin ve fotoğraflarının havalimanları, tren istasyonları ve sınır güvenlik görevlileri gibi gerekli olan birimlere de ulaştırıldığını aktardı.

Salı günü kayboldu
Soest’ta ikamet eden 11 yaşındaki genç kız dün öğleden sonra MHC hokey kulübüne gitmek için bisikletiyle evden ayrıldı. Saat 18.30 sıralarında halen kulübe gelmemiş olan kız için Burgernet üzerinden uyarı mesajı yayınlandı. 

Melisa'nın kaybolduğu sırada üstünde kulübünün yeşil beyaz rekli hokey kıyafetleri bulunduğu ve yanında bir hokey sopası taşıdığı biliniyor. Polisin yaptığı tarife göre 1,60 m boyunda olan Melisa ince yapılı, uzun koyu sarı saçlı ve büyük gözlükler kullanıyor. 

Polisin twitter üzerinden yayınladığı paylaşım:

© Sonhaber.eu
Foto: Politie.nl

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.