Hollanda Merkez Bankası (DNB), tedavülde olan madeni eurolara çok benzeyen yabancı madeni paralar için uyarı yaptı. Banka, son dönemde alışveriş sonrası para üzeri olarak “euroya çok benzeyen yabancı para” akışının arttığını duyurdu. 

Banka hem kullandığı görselde hem de açıklama yazısında madeni 2 euroya çok fazla benzeyen 1 Türk Lirasını örnek olarak gösterdi.

Açıklamada 2 euro ve 1TL’lik madeni paraların büyüklüklerinin hemen hemen aynı olduğu ve dış kenarı sarı olmak üzere aynı kontrast renklere sahip olduğu belirtildi. 

DNB bu nedenle her iki paranın fark edilmeden karıştırılma ihtimalinin yüksek olduğu vurgulandı. .

DNB uyarısında 1 TL’nin değerinin (1 mayıs itibariyle) 0.047 euro olduğu belirtilirken,  “Tavsiyemiz; nakit ödeme yaptığınızda para üstü alırken her zaman dikkatli olun. Çünkü 1 lira alırsanız, elinizde 2 euro değil sadece 5 centiniz oluyor” ifadesine yer verildi.

Bilindiği üzere 2005 yılında “YTL” olarak basılan 1 Türk Lirası, euro ile olan benzerliği nedeniyle bir çok Avrupa ülkesinde şikayete neden olmuştu. Avrupa ülkelerindeki birçok sigara, yiyecek içecek otomatı ve kumar makinelerinde, 2 euro yerine 1 lira kullanıldığının anlaşılması üzerine birçok işletme, otomatlarda değişiklik yaparak euro dışında bozuk para kullanımını engellemişti.

DNB'nin kullandığı foto

DNB euro tl

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş