Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunun kesin olmayan sonuçlarının açıklanması ile birlikte her iki ülkedeki gazete, televizyon ve internet siteleri elde edilen sonuçları ilk haber olarak geçmeye başladı.

Kamu yayıncısı NOS, gün boyu seçime ilişkin gelişmeleri Türkiye’deki muhabirleri aracılığıyla aktardı.
Seçim sonuçlarını “YSK, Erdoğan’ın seçimleri kazandığını doğruladı” başlığıyla verdi. Haberde “Başlangıçta, muhalefetin yıllardır ilk kez Erdoğan'ı yenme şansının yüksek olması bekleniyordu. Son anketlerde Kılıçdaroğlu öndeydi. Ancak Erdoğan ilk turdan sonra zaten favoriydi” ifadesine yer verilirken, birkaç ay önce patlak veren enflasyon ve deprem felaketi gibi ülkedeki büyük sorunlara rağmen Erdoğan’ın, halkın büyük bir kesimi nezdindeki popülaritesini korumayı başardığına vurgu yapıldı. 

De Telegraaf, “Gergin geçen seçim kampanyasının ardından Erdoğan bir kez daha Türkiye Cumhurbaşkanı oldu” manşetini attı.

RTL Haber kanalında yer alan haberde “Erdoğan Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandı, rakibi yenilgiyi kabul etti” başlığı kullanıldı. Haberde Türkiye’deki muhalefetin bu kez birleşip tek bir adayla seçime gittiği, bu nedenle Erdoğan’ın ilk kez ikinci tura kaldığına vurgu yapıldı. RTL’in haberinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “son yılların en adaletsiz seçimi” sözlerine yer verildi. 

De Volkskrant gazetesi ise, manşetten girdiği “Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi” başlıklı haberinde, “Kılıçdaroğlu, son yılların en adaletsiz seçimini kaybettiğini itiraf etti, taraftarlarını demokrasi mücadelesini sürdürmeye çağırdı” ifadesine yer verildi.

NRC Handelsblad gazetesi de, “Erdoğan yeniden seçildi” başlığı ile girdiği haberinde, “Bu zaferle Erdoğan, 20 yıllık iktidarını 5 yıl daha uzattı” yorumunu yaptı.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş