Hollanda Kızıl Haç kurumundan yapılan açıklamada, 2022 yılında toplam 215 bin gıda kartı dağıtıldığını, bu yıl sayının yüzde 18'lik bir artışla 254 bin 983’e çıktığı belirtildi. Bu sayının önümüzdeki yıl artacağının tahmin edildiği aktarıldı.

Artışın bir kısmının diğer kuruluşlarla organize edilen projeler sayesinde daha fazla insana ulaşılmasından kaynaklandığı bir kısmının ise gıda kartına ihtiyacı olan kişilerin sayısının artması ile oluştuğu belirtildi.

Marketlerde kullanılacak gıda kartlarını yanı sıra giderek daha fazla okul öğrencilerin aç kalmasını önlemek için ücretsiz yemek vermeye başladı. Bu ayın başında yaklaşık bin dokuz yüz okulun böyle bir programa katıldığı belirtildi. Mayıs ayında bu sayı bin üç yüz civarındaydı.

Bazı okullar yoksul aileler için market kartı vermeyi tercih ediyor. Diğer yerlerde ise okulda kahvaltı ya da öğle yemeği veriliyor.

Birçok kişinin sürekli yardıma ihtiyacı var
Kızıl Haç Genel Müdürü Harm Goossens, kurumun yaptığı yardımların aslında geçici nitelikte olduğunu belirtti ve bu yardıma sürekli ihtiyacı olanların olduğunu gördüklerini aktardı. 

"Önümüzdeki yıl da mümkün olduğunca çok sayıda gıda ihtiyacı olan insana bir market kartıyla yardım etmeye devam etmek istiyoruz," diyen Goossens, tercihen tüm marketlerde kullanılabilecek bir karta geçmeyi arzu ettiklerini dile getirdi.

Bilindiği üzere Kızıl Haç vasıtası ile gıda yardımı alan kişiler altı ay sonra gıda bankası veya belediye girişimleri gibi resmi kurumlara yönlendiriliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.