Hollanda kamuya ait iş telefonları ve cihazlarında Çinli şirket Bytedance’a ait sosyal paylaşım uygulaması TikTok’un kullanılmasına yasak getirdi.

Devlet Sekreteri Alexandra van Huffelen (Dijitalleştirme)  Meclise gönderdiği yazılı açıklamada, hükümet yetkililerinin TikTok gibi casusluğa duyarlı uygulamaları iş telefonlarından derhal kaldırması çağrısında bulundu.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, kısa vadede, kamu personelinin devletten aldığı telefonlarda, sadece ön onaylı uygulamaların yüklenebileceği şekilde ayarlanacağı belirtildi. 

Elde edilen bilgiye göre şuana Hollanda genelinde 140 bin memur görev yapmakta ancak bu memurların kaçının devlete ait bir telefona sahip olduğu bilinmiyor.

Yasak için AIVD tavsiyesi izlendi
Hükümetin AIVD istihbarat servisinin tavsiyesi üzerine bu yasak kararı alındığı belirtiliyor. AIVD tavsiyesinde “Hollanda'ya ve Hollanda çıkarlarına yönelik saldırgan bir siber programa sahip ülkeler tarafından yönetilen  tüm uygulamalar için artan bir casusluk riski bulunuyor” şeklinde ifade yer aldı.

Risk taşıyan ülkelerin Rusya, İran ve Kuzey Kore olarak nitelendiriyor ve Çin’i de bu ülkeler kategorisinde değerlendiriyor. 

Hollanda, TikTok'a karşı getirilen yasaklar konusunda diğer Avrupa ülkelerini takip ediyor. Şubat ayında Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, çalışanlarına sosyal medya uygulaması TikTok’u hem özel hem kurumsal telefonlarından silme talimatı verdi. Bu ayın başlarında da Birleşik Krallık ve Belçika kamu personelinin uygulamayı kullanmasına yasak getirdi. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.