Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 07:19’da Danimarka hava sahasında Rusya'ya ait 2 F-16 savaş uçağının tespit edildiği, uçakların Hollanda istikametinde uçtuğu belirtildi.

Açıklamada uçakların Danimarka "Hızlı Tepki Uyarısı" (QRA) sistemi tarafından tespit edilmesi üzerine Hollanda’daki QRA sisteminin de alarma geçirildiği aktarıldı. Bakanlık Rus uçaklarının Danimarka hava sahasındayken durdurulduğunu kaydetti. 

Savunma Bakanlığı sözcüsüne göre, Kuzey Denizi'nin kuzey kesiminde meydana gelen tehdit nedeniyle Volkel hava üssünde hazır bulunan iki F-16 savaş uçağı havalanarak bölgede bir keşif turu attı. 

Bakanlık bu tip olayların sık görülmediğini belirtirken, “Ancak bugünkü olay hızlı konuşlanmanın önemini gösteriyor.” yorumunda bulundu.

Açıklamada ayrıca, Hollanda F-16'larının 24 saat boyunca teyakkuzda bulunduğu, yabancı bir uçağın varlığının tespit edilmesi halinde dakikalar içinde devreye girerek müdahale edebileceği belirtildi.

2017 yılından bu yana Benelüks (Belçika, Hollanda ve Lüksemburg) ülkeleri hava sahasının kontrolünü Belçika ve Hollanda dönüşümlü olarak üstlenmekte.  Bu yıl Nisan ayından bu yana hava sahası Hollanda tarafından kontrol edilmekte.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Hollanda Savunma Bakanlığı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş