Yılın ilk sıcak hava dalgası geride kalırken, yaz mevsimi pazartesi günü resmen başlıyor. Ancak yazın güneşli ve sıcak bir başlangıç yapmasını bekleyenler hayal kırıklığı yaşayabilir. Haftanın geri kalanında ülke genelinde yağmur ve gök gürültülü sağanaklar etkili olacak.
Pazartesi günü havanın güneşli geçmesi beklenirken, en yüksek sıcaklıkların 20 ila 25 derece arasında değişeceği açıklandı. Günün ilerleyen saatlerinde yer yer hafif yağış görülebilecek olsa da birçok bölgede hava kuru kalacak.
Pazartesiyi salıya bağlayan gece bunaltıcı geçecek. Bazı bölgelerde sıcaklık 18 dereceye kadar düşerek gece saatlerinde bile yüksek seviyelerde kalacak. Ancak salı sabahından itibaren hava koşulları değişecek ve daha kuvvetli sağanaklar başlayacak. Hava aynı zamanda nemli ve bunaltıcı hissedilecek.
Salı öğleden sonra ülke genelinde geniş bir yağış alanının etkili olması bekleniyor. Bazı bölgelerde yağış miktarı 20 milimetreyi aşabilecek. Sağanaklara gök gürültüsü ve saatte yaklaşık 75 kilometre hıza ulaşan kuvvetli rüzgârlar eşlik edecek.
Bu yağışların ardından rüzgâr yönünü batıya çevirecek. Bu durum, son dönemde görülen sıcak havaya kıyasla daha serin bir hava kütlesinin bölgeye ulaşmasına neden olacak. Çarşamba ve perşembe günleri de yağışlı ve rüzgârlı geçecek. Sıcaklıkların yaklaşık 18 derece seviyesinde olması bekleniyor.
Cuma, cumartesi ve pazar günleri de değişken hava koşulları devam edecek. Ancak bu günlerde güneşin zaman zaman daha fazla görülmesi bekleniyor.
Yaz havasını özleyenler içinse olumlu bir gelişme var. Hafta sonunun ardından sıcaklıkların yeniden yükseleceği öngörülüyor. Rüzgârın doğudan esmeye başlamasıyla birlikte haziran ayının geri kalan bölümünde daha sıcak ve kuru hava etkili olabileceği belirtiliyor.
©Sonhaber.eu



