Hollanda’yı temsilen Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan Joost Klein bir festival görevlisini tehdit ettiği iddiasıyla diskalifiye edildi. Daha önce hiçbir ülke festival devam ederken yarışmadan elenmemişti.

Basına yansıyan bilgilere göre Şarkı Yarışması'nın bir kadın çalışanı Joost'tan şikâyetçi oldu. Yarışmanın organizatörü Avrupa Yayın Birliği (EBU), "Soruşturma halen devam etmekle birlikte, kendisinin finale katılmasına izin vermemiz uygun görünmüyor," şeklinde açıklama yaptı. Açıklamada "Personelimize yönelik istenmeyen davranışlar konusunda sıfır tolerans politikamız var. Kendisinin davranışı bu kuralları ihlal etmiştir."denildi.

Polis tarafından sorgulandı
Joost Klein'in yapılan şikayet üzerine İsveç polisi tarafından sorgulandığı belirtildi. Polis, şikayetin, Perşembe gecesi Klein'in bir kadın TV çalışanı ile yaşadığı bir olay üzerine yapıldığını açıkladı. Olayın, şu anda savcılığa intikal ettiği ve davanın sonuçlanmasının da haftalar sürebileceği ifade edildi.

İsrail'in temsilcisine tepki verdiği düşünülmüştü
Başlangıçta, Joost'un yarı final sonrası basın toplantısı sırasındaki davranışları şüpheye sebebiyet vermişti. İsrailli katılımcı Eden Golan basın temsilcileriyle konuşurken Joost başının üzerine defalarca Hollanda bayrağı çekmişti. Joost'un, İsrail'in temsilcisi Eden Golan'a öncelik verildiğini görünce tepki verdiği düşünülüyordu. Ayrıca şarkıcının hafta başında Golan ile fotoğraf çektirmeyi reddettiği söyleniyordu. 

Hollanda’da her üç aileden biri çocuk bakımında yüksek ücret ödüyor Hollanda’da her üç aileden biri çocuk bakımında yüksek ücret ödüyor

Joost Klein (26) Perşembe günü yarı finalde "Europapa" adlı şarkısıyla finale kalmaya hak kazanmıştı ve yarışmanın kazanabilecek favorileri arasında yer alıyordu. 

Eurovision Şarkı Yarışması'nın 68 yıllık tarihinde hiçbir ülke festival sırasında şarkısını geri çekmemiş ya da diskalifiye edilmemişti. Sadece 2021 yılında Belarus, o dönemde sunmak istediği şarkının siyasi içeriği nedeniyle reddedilmişti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş