Beringen Türkgücü, bu hafta Pazar günü Vlijtingen ile 2 Amatör play-off yükselme finalinde karşılaşacak. Bu maç, kazananı Limburg eyaletinin 1 Amatör lige taşıyacak, kaybeden ise Koersel'in interprovincial son turdan yükselip yükselmemesine bağlı olarak bir şans daha yakalayabilecek. 

1968 yılında Belçika'ya işçi olarak gelen ilk nesil tarafından kurulan Beringen Türkgücü, geçtiğimiz perşembe günü RC Peer'i mağlup ederek finale kadar yükseldi.

Beringen Türkgücü'nün golcü futbolcusu Hüseyin Bilican, "perşembe günü, RC Peer ile oynadığımız maçta, sezonun en iyi ilk yarısını oynadık," diyerek, takımın performansından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bilican, takımın resmi 2 Amatör B grubunda sezonu 5 sırada tamamladığını ve yükselme hedeflerinin bulunduğunu belirtti.

Beringen Türkgücü, sakatlık sorunlarıyla da uğraşmakta. Ferhat ve Okan Teker kardeşler sakatlanmış ve birkaç oyuncu yorgun düşmüş durumda. Bilican, "Son turda özellikle çok karakter gösterdik. Takımımız her metre için mücadele etti ve bu mücadelede harika bir on ikinci adam tarafından desteklendi. Güçlü Vlijtingen'e karşı bir kez daha tüm gücümüzle ve taraftar desteğiyle oynamalıyız," dedi.

Takım kaptanı Şükrü Taşpınar ise, "Beringen ve çevresindeki tüm gözler üzerimizde. Beringen Türkgücü tarihinde ilk kez Limburg eyaleti resmi 1 Amatör liginde mücadele etme imkanına sahibiz. Kolay bir maç olmayacak. Yakaladığımız bu fırsatı değerlendirmek için 90 dakika boyunca mücadele edeceğiz," şeklinde konuştu.

Beringen Türkgücü Başkanı Engin İnce, "Heyecan son dorukta. Şampiyonluk yaşamış bir futbolcu olarak, başkan olarak da geçtiğimiz sezon takımımızın şampiyonluk yaşadığı sevinci biliyorum. Hedefimiz belli, galip gelerek bir üst amatör grubuna yükselmek. 3 yıl önce Vlijtingen takımına play-off'larda yenilerek bir alt kümeye düşmüştük. Bu kez rövanş maçını almaya kararlıyız. Her iki takım galibiyet için sahaya çıkacak. Bizim en büyük avantajımız kendi saha ve taraftarımız önünde oynamak. Bu nedenle tüm futbol severleri Pazar günü saat 15.00'te başlayacak olan maçta tribündeki yerlerini almaya çağırıyorum," açıklamasında bulundu.

Beringen Türkgücü – Vlijtinge karşılaşması saha adresi
Steenstortstraat 20, 3582 Koersel

Haber ve fotoğraf Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Tatilciler ve futbolseverler dikkat: Avrupa yollarında trafik yoğunluğu artıyor Tatilciler ve futbolseverler dikkat: Avrupa yollarında trafik yoğunluğu artıyor

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş