UWV kurumu, işverenlerle iş arayanları buluşturmak için kullanılan werk.nl sitesinde bulunan 150 bin kişiye ait özgeçmişin bir kişi tarafından indirildiğini açıkladı. Yaşanan güvenlik açığı ve sızıntı Kişisel Veriler Kurumuna bildirildi. UWV binlerce kişinin özgeçmişine (CV) erişen şahsın, UWV çalışanı olmadığını açıkladı.

UWV Werkbedrijf Direktörü Judith Duveen, CV'lere erişilmesinin ve muhtemelen “uygunsuz” kullanım için bu kadar büyük ölçekte indirilmesinin çok ciddi bir sorun olduğunu belirtti ve "Derhal gerekli önlemleri aldık ve ilgili kişileri bu istenmeyen toplu inceleme ve olası indirmenin sonuçları hakkında mümkün olduğunca bilgilendireceğiz." dedi. UWV bilgileri alan kişinin kimliğinin tespit edildiğini, uygunsuz kullanım nedeniyle suç duyurusunda bulunmayı düşünüldüğünü açıkladı.

İş bulmak isteyen binlerce kişi werk.nl sitesini kullanıyor. Siteye kayıt olan vatandaşlar, işverenlerin görüp inceleme yapabilmesi için kendi özgeçmişlerini de sisteme kaydediyor. Özgeçmişlerde a kişinin ismi, ev adresi, iletişim bilgileri, iş ve okul geçmişi gibi önemli bilgiler yer alıyor.

Kişisel Veri Kurumu sözcüsü konuya ilişkin yaptığı açıklamada, özgeçmişlerdeki bilgilerin olası kimlik avı için kullanılabileceğini, örneğin dolandırıcıların kişiye elektronik posta göndererek diğer bilgilerine de ulaşmaya çalışılabileceğini belirtti.

Hollanda’da bir mahkeme çalışanı bilgi sızdırmaktan yakalandı Hollanda’da bir mahkeme çalışanı bilgi sızdırmaktan yakalandı

Bu ilk kez olmuyor
UWV, werk.nl sitesinin kişisel ve mesleki verilerin site aracılığıyla potansiyel bir işverene ulaşmasının amaçlandığını, ancak büyük ölçekli CV görüntülemesi veya indirilmesinin amaca ters olduğunu belirtti.

Ancak werk.nl sitesinde daha önce de buna benzer bir sızıntı olmuştu. 2019 yılında gerçekleşen sızıntıda 117 bin CV indirilmişti. Daha sonra UWV, bunun daha sık olup olmadığını takip etmek için izleme yazılımı kurdu. Cumartesi günü ortaya çıkan güvenlik açığının, sisteme yerleştirilen izleme sistemi aracılığıyla ortaya çıkartıldığı belirtildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş