Hollanda’dan deprem bölgesine giden ve şuanda Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına aralıksız devam eden kurtarma köpekleri Timi RHWW, bugün sosyal medya aracılığıyla yaptığı bir duyuruda depremin 9. Gününde bizi çocuk toplam 4 kişinin enkaz altından canlı olarak kurtarıldığını belirtti.

RHWW ekibinin yaptığı bu açıklama Birleşmiş Milletler'in küresel kurtarma sistemi SAR tarafından da doğrulandı.

Çarşamba günü yapılan RHWW açıklamasında Antakya’da kurtarılan kişiler arasında bir baba ve oğlu olduğu belirtildi.

RHWW ekibi 30 görevli 18 köpek
Toplam 30 görevli ve 18 köpekten oluşan RHWW ekibi, 11 şubat tarihinde Türkiye’ye gitti. RHWW ekiplri gece ve gündüz demeden 6 saatlik vardıyalar halinde çalışıyor.

Grupta RHWW yetkili ve köpeklerinin yanı sıra Flaman Kurtarma Köpek Ekibi (VRH), Oger SARdogs, Kuzey Hollanda Kurtarma Köpekleri Ekibi (RHT-NH), RHGD Kurtarma Köpekleri ve Veteriner Kurtarma Köpekleri Ekibi (VRT) yetkilileri ve köpekleri bulunmakta. Ekibe 2 tercüman refakat etmekte.

Depremlerden bu kadar uzun süre sonra hayatta kalanların kurtarılması pek olası değil. Bu nedenle deprem bölgesindeki kurtarma çalışmalarının çoğu artık sona eriyor. Ancak yine de enkaz altından canlı kurtarılanların haberleri gelmeye devam ediyor. RHWW ekibi depremden sonra 184’üncü saatte13 yaşında bir kızın enkaz altından canlı olarak kurtarılmasını sağladı. Çarşamba günü de Kahramanmaraş'ta depremlerden 222 saat sonra 42 yaşındaki bir kadın kurtarıldı.

RHWW HATAY 01

Nieuw project-7

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.