Hollanda'da, İslam karşıtı eylemleriyle tanınan Pegida hareketinin lideri Edwin Wagensveld, Müslümanlara yönelik hakaret ve nefret içeren eylemleri nedeniyle yargılandı. Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Camileri tarafından açılan davada, Wagensveld'in Kuran-ı Kerim'i yırtması ve Müslümanları Nazilere benzetmesi gibi eylemleri ele alındı. Den Haag mahkemesi, bu eylemlerin tek bir şahsa değil, bir topluluğa karşı yapıldığını ve ciddi olduğunu vurgulayarak, savcının önerdiği para cezasını yetersiz buldu ve Wagensveld'e 40 saatlik kamu hizmeti cezası verdi.

Wagensveld, özellikle 22 Ocak'ta Temsilciler Meclisi önünde Kuran-ı Kerim'i yırtarak ve sosyal medyada yayınladığı bu görüntülerle dünya çapında protestolara neden oldu. Bu eylemler, İstanbul'da Hollanda konsolosluğunun geçici olarak kapanmasına ve Lübnan ile Afganistan'da Hollanda bayraklarının yakılmasına yol açtı. Ayrıca Hollanda'daki altı cami yönetimi de Wagensveld hakkında suç duyurusunda bulundu.

HDV Yönetim Kurulu üyesi avukat Alper Çınar, mahkeme kararının ifade özgürlüğü ile inanç özgürlüğünün dengesini belirlemede önemli olduğunu vurguladı ve benzer İslam ve Müslüman karşıtı eylemler için emsal teşkil edeceğini belirtti. Bu karar, Müslüman topluluğuna yönelik nefret ve hakaret suçlarına karşı ciddi bir adım olarak görülmekte.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran