Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) tarafından başlatılan ayni ve nakdi yardımlar sürüyor. HDV şimdide depremzedeler için “Konteyner Mahalle Projesi başlattı.

Proje ile ilgili HDV’den yapılan açıklamada bugüne kadar yapılan ayni ve nakdi yardımda bulunan bütün bağışçılara teşekkür edildi. 

Depremden etkilenenlerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması aşamasına geçilmek için harekete geçildiğini belirten HDV’nin açıklaması şu şekilde: 

“Hollanda Diyanet Vakfı olarak, bugüne kadar yapılan ayni ve nakdi yardımda bulunan bütün bağışçılarımıza şükranlarımızı sunarız. Artık depremden etkilenenlerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması aşamasına geçilmiş bulunmaktadır. Bu nedenle “Bir ev de sen bağışla” ismi altında HDV Konteyner Mahalle Projesi başlatılmıştır.

Hollanda Diyanet Vakfı afetzede vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını giderebilmek amacıyla TDV ile afetin olduğu illerde depremden etkilenen vatandaşlarımız için konteyner mahalleler kurmaktadır. Konteyner Mahalle Projesi 1+1 şeklinde olmak üzere eşyalı olarak tasarlanmıştır. Ev içerisindeki eşyalar; buzdolabı, yatak, baza, ocak, ısıtıcı, şofben, halı, masa, sandalye, kanepe ve diğer temel gerekli eşyalardan oluşmaktadır.

Kampanyada belirtilen rakam (€ 6.450,-) bir tam eşyalı konteyner ederidir. Katkıda bulunmak isteyenler tamamen veya kısmen bağışta bulunabilirler. Yaptığınız ve yapacağınız yardımları Allah kabul etsin, hayırlı olsun.”

HDV-Konteyner-Ev-Projesi 01
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.