Hollanda Diyanet Vakfı’nın (HDV) hayırseverlerin destekleri ile depremzedeler için başlattığı konteyner kampanyası giderek büyüyor. 

HDV tarafından organize edilen, Kahramanmaraş Merkezinde eşyalı ve donanımlı 250 konteynerden oluşan ikinci etap konteyner mahallenin yerleştirilmesine başlandı. Konteynerler Ankara’da üretiliyor ve tırlarla deprem bölgesine naklediliyor. Üçüncü etap konteyner mahallesi için de üretim devam ediyor.

HDV Genel Sekreteri Recep Ayaz konuya ilişkin SonHaber’e yaptığı açıklamada, 3. Konteyner kent için 250 adet daha konteyner evin üretiminin devam ettiğini ve bu ayın sonunda bu evlerin deprem bölgesine nakledileceğini belirtti. 

“Depremzedeleri unutmadık”

hdv kontryner kent 01

Ayaz bu ay sonu itibariyle depremzedeler için hazırlanmış, toplam 750 adet konteynerin 3 ayrı şehirde kullanılmaya başlayacağını kaydetti.

“Depremzedeleri unutmadık” diyen Ayaz, orta ve uzun vadede planlanan projelerle Hollanda’daki hayırseverlerin depremzedelere olan desteğinin devam edeceğini dile getirdi.  Ayaz, “Konteynerlerin yanı sıra okul binaları, kuran kursları ve cami inşaatları gibi projeler üzerinde de çalışmalar devam ediyor.” dedi.

HDV’ye ait Facebook hesabı üzerinden yapılan paylaşımda da “Bağışlarınızla depremzede kardeşlerimize yönelik yardımlarımız devam etmektedir. Yardımlarınızla kardeşlerimizin yüzlerini bir nebze olsun güldürmeye devam ediyoruz. Allah yaptığınız ve yapacağınız tüm hayırlarınızı makbul eylesin inşallah.” şeklinde ifade kullanıldı.

Konteyner evler

konteyner HDV

Paylaşımda, deprem bölgesinde yerleştirilen konteynerlerin içinden alından görüntüler de paylaşıldı. Görüntülerde konteynerlerde buzdolabı, şofben, yatak, baza, ocak, ısıtıcı, halı, masa, sandalye, kanepe gibi ev eşyalarının da bulunduğu görüldü. 

Şubat ayı başında Kahramanmaraş ve çevresinde 11 ili etkileyen deprem sonrası Hollanda’da başlatılan kampanyada 11 milyon euro civarında bağış toplanmıştı. Elde edilen bilgiye göre konteyner evlerin tanesi 6 bin 500 euroya mal olmakta.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.