Aralarında Lahey Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Haluk Songur, HDV Başkanı Muhlis Koç, HDV Genel Sekreteri Recep Ayaz ve HDV'ye bağlı camilerin başkalarının da bulunduğu bir heyet, Kahramanmaraş depremlerinde etkilenen vatandaşlar için kurulan konteyner mahalleye bir ziyaret düzenledi. Ziyarette önümüzdeki dönemde başlatılacak projelerin ön çalışmaları da yapıldı.

Depremden en çok etkilenen Gaziantep, Nurdağı, İslahiye, Hatay merkez, Hassa, Kırıkhan ve Kahramanmaraş merkezini ziyaret eden heyette; Lahey Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Haluk Songur, HDV Başkanı Muhlis Koç, HDV Genel Sekreteri Recep Ayaz, HDV YK üyesi Cengiz Korkmaz, HDV YK üyesi Ramazan Gül ve Utrecht Ulu Cami Başkanı Yücel Aydemir, Almelo Cami Başkanı Şengün Türkeri, Bergen Op Zoom Ulu Cami Başkanı Mehmet Okumuş, Amersfoort Mevlana Cami Başkanı Yusuf Aslan, Harderwijk Mehmet Akif Ersoy Cami Başkanı Volkan Çelebi Fidancı ve Eindhoven Fatih Cami Başkanı Hasan Öztürk yer aldı. 

Altı bin depremzedeye yemek dağıtımı

HDV deprem bölgesi ziyaret 01

HDV heyeti Hatay’da TDV lojistik merkezinin de bulunduğu Hz. Hatice Kur’an Kursu, Konteyner Kent, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi kampüsünde bulunan çadır kentte maliyeti HDV tarafından karşılanan altı bin depremzedeye yemek dağıtımında bulundu. 

Organizasyon ekibi ayrıca yanlarında götürdükleri gıda, oyuncak vb. hediyeleri çadırlarda yaşayan depremzedelere ulaştırdı. Gördükleri deprem manzaralarından çok etkilenen heyet, bir nebze de olsa yaraları sarmak için katkı yapmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

İlk etapta 250 konteyner yerleştirildi

HDV deprem bölgesi ziyaret 04

Hatay’ın Hassa bölgesinde HDV tarafından kurulan konteynerlerle ilgili SonHaber’e açıklama yapan HDV Genel Sekreteri Recep Ayaz, şuana kadar 250 konteynerin yerleştirildiğini belirtti. Ayaz “başkanlarımızla birlikte gittik ve yanımızdaki yardım malzemelerini çadır kentlerde dağıttık. İlk etapta Hatay Hassa bölgesinde 250 konteyner yerleştirildi. Bunun yanı sıra 500 konteyner daha yerleştirilecek. Bu ziyaretimizde ikinci etapta yerleştirilecek konteynerlerin yerlerini de tespit etmek için görüşmelerde bulunduk” dedi.

Yeni projeler için görüşmeler yapıldı
Recep Ayaz, yapılan ziyarette ayrıca deprem bölgesine yapılması planlanan kalıcı konut, camii, kuran kursu, okul vb. yapılar hakkında yetkililerle görüşmeler de bulunulduğunu HDV ‘nın bundan sonra artık topladığı yardımları bu tür kalıcı tesislerin yapımına yönlendirileceğini dile getirdi.

HDV: Herkese teşekkür ederiz

HDV deprem bölgesi ziyaret 02
HDV tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada da bölgede ibretlik manzaralarla karşılaşan heyetin, Hollanda’da toplanan bağışlarından oluşan konteynerleri, ayni ve nakdi yardımları yerinde gördükleri bu durumu Hollanda’ ya döndüklerinde hayırseverlere anlatacakları, giden canların geri gelmeyeceğini ancak depremzedelerin normal hayata dönene kadar yardımlara devam edecekleri dile getirildi.

Açıklamada; hayırseverlerin müsterih olmaları, yaptıkları yardımların yerine ulaştığını bizzat görüldüğü ve az çok demeden maddi manevi yardımda bulunan herkese teşekkür edildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.