Sendikalar ve Hollanda Demiryolları (NS) arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde maaşlara ortalama yüzde 6.6 oranında zam yapılmasına karar verildi. Anlaşma, planlanan grevlerin iptal edilmesini de sağladı.

Hollanda’da çalışanlar Mayıs'ta ne kadar tatil parası alacak? Hollanda’da çalışanlar Mayıs'ta ne kadar tatil parası alacak?

Sendikalar ve Hollanda Demiryolları (NS) arasında yürütülen ve Noel'den önce çıkmaza giren görüşmeler, yılbaşı sonrasında yeniden başladı ve olumlu bir sonuca ulaşıldı. 

FNV Spoor yetkilisi Henri Janssen, tüm çalışanların ayda brüt 240 euro artış alacağını belirterek, bu durumun en düşük maaş alanların oransal olarak en çok kazananlar olacağını ifade etti. Bu, ortalama olarak yüzde 6.6'lık bir maaş artışı anlamına geliyor.

Yeni anlaşmaya göre NS, geçici işçilere on sekiz ay sonra sözleşme yapacak ve yan ödemelerde iyileştirmeler olacak. Seyahat ödeneği artırılacak ve 63 yaşından büyük personel daha az gece vardiyası yapacak.

NS, çalışanların vardiyaları üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlamak amacıyla, esnek çalışma saatleri ve diğer tedbirler konusunda bir çalışma başlatacak. Ancak şirket ücretlerin otomatik olarak fiyatlara endeksli olarak artırılmasına hala karşı çıkmaya devam ediyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.