Hollanda Demiryolları (NS) önümüzdeki Pazar gününden itibaren daha fazla sefer gerçekleştirileceğini açıkladı. NS'nin bildirdiğine göre her hafta pazartesiden perşembeye kadar 1.800 ilave sefer yapılacak. Ancak bazı hatlarda günlük sefer sayıları 4’den 2’ye düşürülecek.

NS direktörü Wouter Koolmees, “Yüksek enflasyon ve yapısal olarak farklı seyahat davranışları büyük zorluklar olmaya devam etse de, 2024 yılında Hollanda'ya yine bazı iyileştirmeler sunacağız” dedi. 

Assen ve Groningen arasındaki yoğun saatlerde daha fazla sprinter’ın çalışacağını belirten Koolmees, “Breda'yı Amsterdam'a daha iyi bağlayacağız ve Den Haag, Rotterdam ve Utrecht gibi büyük şehirler arasında daha sık seferler yapacağız. Bunlar ülkemizi erişilebilir kılacak ve yolculara fayda sağlayacak ilave trenler ve bağlantılardır.” dedi.

NS, personel eksikliğinin etkisinin azaldığını çünkü geçtiğimiz yıl çok sayıda yeni kişinin işe alındığını ve sonuç olarak trenlerde ofis personeline artık ihtiyaç duyulmadığını belirtiyor.

Hangi hatlarda daha fazla sefer yapılacak?
NS yeni değişiklik hakkında şunları bildiriyor; 

  • Hafta sonları ve yoğun olmayan saatler de dahil olmak üzere, büyük şehirler arasında yeniden, her saat dört şehirlerarası tren çalışacak.
  • Popüler güzergahlardaki bağlantı sayısı artacak. Örneğin, Breda ve Amsterdam arasındaki yüksek hızlı hat üzerindeki doğrudan Intercity Direct seferleri geri dönecek.
  • Yoğun olmayan saatlerde, bazı güzergahlarda daha az tren çalışacak.
  • Berlin'e seyahat süresi yarım saat kısalacak.

NS'ye göre, değişiklik çoğunlukla pazartesiden perşembeye kadar olan süre için geçerli olacak. Ancak daha fazla insanın tren kullandığı hafta sonlarında da daha fazla tren çalışacak.

Hangi hatlarda daha az sefer yapılacak?

  • Amsterdam Centraal ve Almere Oostvaarders arasında, yoğun olmayan saatlerde sprinter sayısı saatte dörtten ikiye düşecek
  • Utrecht Centraal ve Woerden arasında, yoğun olmayan saatlerde sprinterlerin sayısı saatte dörtten ikiye düşecek
  • Utrecht Centraal ve Hoofddorp arasında, Cuma günleri sprinterlerin sayısı saatte dörtten ikiye düşecek
  • Hoofddorp ve Leiden Centraal arasında, Cuma günleri sprinterlerin sayısı saatte dörtten ikiye düşecek

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.