Hollandalılar Avrupa'nın 'en tutumlu' halkı olarak bilinir. Geçen yıl Kanadalı mevkidaşı Trudeau ile Den Haag’da yemek yiyen Başbakan Mark Rutte bu tutumluluğun diplomatik ilişkilere de yansıdığını göstermiş oldu.

RTL Haber kanalında yer alan bir habere göre; Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin, geçtiğimiz yıl 29 Ekim'de bir ziyaret için Den Haag’a gelen Kanada Başbakanı Justin Trudeau onuruna verdiği resmi yemeğin maliyeti, kişi başı 60 eurodan az tuttu.

RTL; özellikle Hollanda'da da, abartılı tutumluluk, ya da cimriliği tanımlamak için kullanılan, yerel şive ile "Ons bin zuunig" (Biz tutumluyuz) sözü ile verdiği haberde, Mark Rutte’nın, 13 kişilik Kanada delegasyonunun yemek masrafı da dahil olmak üzere toplamda 800 euroya yakın hesap ödediği kaydedildi.

Paris’e gidip gelmek: 1476 euro 92 sent

Rutte geçtiğimiz yıl Ağustos ayında; Afganistan'daki güncel gelişmeler, 2022'nin ilk yarısında Fransa'nın AB başkanlığı ve Hollanda ile Fransa arasındaki işbirliği konularını görüşmek için Fransız mevkidaşı Emmanuel Macro ile görüşmüştü. 

RVD, Rutte ve beraberindeki heyet için Jet Hollanda firmasından özel jet kiralandığını açıklamıştı. Başbakan Paris’e gidip gelmek için kendi adına 1476 euro 92 sent ödeme yapmıştı. RVD heyette kaç kişinin bulunduğunu açıklamadı.

Foto: Kanada Başbakanlığı

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU