Hollanda Başbakanı Mark Rutte, bugün yapmış olduğu açıklamada hastanelerin doluluk oranları ve son vaka sayılarına bağlı olarak korona önlemlerinin mayıs ayının ikinci haftasına kadar gevşetilemeyeceğini söyledi. 

Başbakan Rutte, "Gerçekten sorumsuzca planlar yapmayacağız. Önümüzdeki hafta sonu başka bir Catshuis toplantısı olacak ve rakamlar düşüş eğilimi göstermezse, 28 Nisan tarihi tekrar iptal edilecek." açıklamasını yaptı. 

Sokağa çıkma yasağı ve terasların açılması ertelenecek

Başbakan Rutte, salı günü açıklanan korona önlemlerinin gevşetilme planı ile ilgili, "Haftadan haftaya bakıyoruz ve hastanelerdeki durum belirleyici oluyor. 28 Nisan mümkün değilse 3 veya 6 Mayıs'a ertelenecek. Aksi takdirde bir sonraki tarih 13 Mayıs olacaktır." dedi. 

Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge geçtiğimiz salı günü düzenledikleri basın toplantısında kapsamlı bir açılış planı sundular. Hastanelerin doluluk oranlarına ve vaka sayılarına bağlı olarak 28 Nisan'da sokağa çıkma yasağının sona ereceği ve terasların belirli koşullar altında yeniden açılabileceği belirtilmişti. 

Başbakan Rutte: Hastanelerin normal hasta alabilmelerinden emin olmak istiyorum

Başbakan Rutte, şu an Hollanda genelinde virüsü bulaştırabilecek 160 bin kişi olduğuna dikkat çekerek, "Bunlar, ilk dalgadaki kadar bulaşıcıdır. Bu rakam gerçekten çok fazla. Ayrıca yoğun bakımda yatan yaklaşık 800 koronavirüs hastası var." dedi.

Yoğun bakım yataklarının az olduğuna değinen Başbakan Rutte, "1100 ila 1200 yoğun bakım yatağı var. Siz ya da ben bir araba kazası ya da kalp krizi geçirdiğimiz zaman hastanelerin yoğun bakım ünitelerine bizleri alabileceğinden emin olmak istiyorum." açıklamasını yaptı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU