Geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, De Telegraaf gazetesine verdiği geleneksel Noel röportajında, Corona politikasında hatalar yaptığını dile getirdi.

Gazetenin Cuma günkü sayısında yayımlanan röportajda Rutte; Hollanda'nın 3. doz destek aşısı kampanyasını daha erken başlatması gerektiğini ve geçici kabinenin Kasım ayında korona pandemisini kontrol altına almak için aldığı önlemlerin, yeterli derecede olmadığını kabul ettiğini açıkladı.

Bu eksikliklerden dolayı Hollanda’da şuanda tam kapanmaya gidildiğini belirten Rutte, halkın hükümetin korona politikasına olan güveninin de düştüğünü kaydetti. 

Halkın güveninin neden bu kadar düşük olduğu sorulduğuna Rutte, insanların tüm sınırlamalarla yaşamaktan bıktığını “Bu çok kolay bir açıklama olsa da, insanlar tamamen koronadan bıkmış durumda” cümlesiyle açıkladı. 

“Başlangıçta insanların kendi sorumluluğuna çok fazla, zorunlu önlemlere ise çok az vurgu yaptım. İkincisi, insanları temel önlemler konusunda yeterince ikna edemedim.” diyen Rutte, iletişim konusunda hatalar yaptığını dile getirdi.

Röportajda Rutte, Hollanda parlamento tarihinde en uzun süreli oluşturulamayan kabine sürecine de değindi. 

Uzun süren yeni kabine oluşumunun, yürütülen korona politikasının ve ödenek konusunda yaşanan sorunların, vatandaşların siyasete olan güvenini de aşındırdığını itiraf eden Rutte, “Neyse ki, yakında güçlü bir ekip olacak. Hollanda'ya (Halkı kastederek) buna inanmaları gerektiğini söylemeyeceğim. Çünkü Hollanda diyecek ki: önce görelim.” ifadesini kullandı.

Rutte; 'deri değiştirirmişcesine'  biranda tamamen farklı bir başbakan gibi davranmayacağını belirtirken, bundan sonra kabinenin ve başbakanın eylemlerine daha eleştirel bakılacağını da bildiğini dile getirdi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU