Hollanda'da koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan yeni ek tedbirler, saat 14:00'te başlayan basın toplantısında  Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo De Jonge tarafından açıklandı.

Sokağa çıkma yasağı 

"Hollanda'da kimse sokağa çıkma yasağı istemiyor" diyen Başbakan Mark Rutte, sokağa çıkma yasağının Temsilciler Meclisi'nde karara bağlandıktan sonra uygulanacağını açıkladı. Karar onaylanırsa akşam 20:30 ile sabah 04:30 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getiriliyor. Sokağa çıkma yasağı saatleri arasında yasağa uymayan kişilere 95 Euro para cezası kesilecek. 

Sokağa çıkma yasağı saatleri arasında aile üyelerinden bir kişinin köpek gezdirmesine müsaade edilirken, işe gitmek için yolda olan kişilerin çalıştığına dair işveren beyanını yanında taşıması gerekiyor.

Ev ziyaretleri bir kişiye düşürüldü

Salgın Yöentim Ekibi (OMT)'nin tavsiyesi üzerine korona enfeksiyonlarının sayısını azaltmak için ev ziyaretleri bir kişiye düşürüldü. 

Uçuş yasağı

Cumartesi gününden itibaren İngiltere, Güney Afrika ve Güney Amerika ülkelerinin (Brezilya, Arjantin, Bolivya, Yeşil Burun Adaları, Şili, Kolombiya, Ekvador, Fransız Guyanası, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay ve Venezuela) tamamı için uçuş yasağı getiriliyor. 

Cenaze merasimi

Hollanda'da daha önce açıklanan cenaze merasimlerine katılım sayısı 100 kişiden 50 kişiye düşürüldü.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU