Sonbaharı yaşadığımız bu günlerde Avrupa'da saatler bu ayın sonunda bir saat geri alınarak kış saatine geçilecek. İnternet aramalarında “Saatler ne zaman geri alınacak?” sorusu son günlerde en çok aranan sorular arasında yer alıyor.

Hollanda'nın da aralarında bulunduğu Avrupa ülkelerinde saatler 28 Ekim Cumartesi gününü 29 Ekim Pazar gününe bağlayan gece saatlerinde kış saatine ayarlanacak. 28 Ekim'i 29 Ekim'e bağlayan gece saat 03:00’da bir saat geri alınarak kış saati uygulamasına geçilecek.

Türkiye ile saat farkı 2 saate çıkacak
Bilindiği üzere 2016 yılında Türkiye kalıcı yaz saati uygulamasına geçti. Avrupa’da ise halen yaz – kış saati uygulaması devam etmekte. Ekim ayı sonunda Avrupa kış saatine geçecek. Bu nedenle Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasındaki saat farkı 2 saate çıkacak. İngiltere ile Türkiye arasındaki saat farkı ise 3 saate çıkmış olacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş