Avrupa Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrol Merkezi (ECDC) verilerine göre Avrupa Birliği içinde en fazla omicron vakası Hollanda’da görüldü.

ECDC tarafından yapılan açıklamada Avrupa Birliği'nden 15 kişi de daha yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantına rastlandığı belirtildi. 

Yapılan bu açıklamaya göre; AB içerisinde Omicron varyantı tespit edilen kişi sayısı 59’a yükseldi.

ECDC verilerine göre geçtiğimiz haftadan bu yana Hollanda’da 16, Portekiz’de 14, Almanya’da 9 kişide bu varyanta rastlandı. 

ECDC, testi pozitif çıkanların çoğunun yakın zamanda Afrika'da bulunduğunun tespit edildiğini aktardı.

RIVM verilerine göre de Hollanda'daki 16 kişinin 15’i geçtiğimiz yakın dönem içinde  Afrika’da bulundu. 

Kurum açıklamasında Afrika’ya gitmemiş ancak Omicron varyantı tespit edilmiş bir kişinin, hastalığı nasıl kaptığının araştırıldığı belirtildi.

Şuana kadar yapılan açıklamalara göre enfekte kişilerin hiçbiri ciddi şekilde hastalanmadı ancak virüs çok hızlı bir şekilde yayılım gösteriyor. Avrupa'da şuana kadar bilinen bir ölüm vakası gerçekleşmedi.

Afrika’nın güneyinde görülen yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) “Omicron” varyantı, küresel düzeyde endişeye neden oldu. 

Çok sayıda ülke, 25 Kasım’da varyantın tespit edilmesinin ardından, Güney Afrika Cumhuriyeti başta olmak üzere bazı Afrika ülkelerine seyahat kısıtlaması getirdi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
©️SONHABER.EU