Hocalı'da 26 Şubat 1992'de yaşanan ve 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere 613 Azerbaycanlı'nın hayatını kaybettiği katliam, 25 Şubat Pazar günü Den Haag'da düzenlenen törenle anıldı. Törene T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Büyükelçi Selçuk Ünal konuşmasında, "32 yıl önce Karabağ'ın Hocalı kasabasında Ermeni silahlı gruplarınca hunharca katledilen masum Azerbaycanlıları saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Hocalı den haag 02

Hollanda’da Kral Günü’nde 15 kentte Kur’an-ı Kerim dağıtıldı Hollanda’da Kral Günü’nde 15 kentte Kur’an-ı Kerim dağıtıldı

Türkiye ve Azerbaycan'ın iki devlet tek millet olduğunu vurgulayan Ünal, "Azerbaycan'ın acısı da, sevinci de bizim acımız ve sevincimizdir" ifadelerini kullandı.

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği TÜRKAZNED Başkanı İlhan Aşkın, yaptığı açıklamada, "Ermeniler tarafından 32 yıl önce vahşice katledilen vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz” dedi.

Hocalı den haag 01

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.