Belçika’nın Heusden-Zolder Belediyesi'nde Filistin'le dayanışma amacıyla düzenlenen gösteri, geniş katılımla gerçekleşti. Gösteri, belediye ve polis desteğiyle Flaman bölgesindeki belediye binası önünde yapıldı.

Gösteride yüzlerce kişi, Filistin ve Türk bayrakları ile "Filistin'e özgürlük", "Gazze'deki soykırımı durdurun" gibi dövizler taşıdı. Katılımcılar, İsrail'in saldırılarına tepki gösterirken, Filistin'deki insan hakları ihlallerine dikkat çekti. 

heusden gösteri 04

Gösteride, çeşitli düşünce kuruluşlarının temsilcileri ve insan hakları avukatı Ayşe Elkılıç konuşmalar yaptı. Elkılıç, geçmiş ve günümüzde yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekti, İkinci Dünya Savaşı sonrası Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi ve Ruanda ile Srebrenica soykırımlarının sonuçlarına değindi. 

heusden gösteri 02

Filistin ve Gazze'deki durumun hukuksal metinlerin katliamı anlamına geldiğini vurgulayan Elkılıç, bazı ülkelerin parlamentolarının antisemitizmle ilgili oylamaların insan hakları ihlallerine göz yummasını eleştirdi.

Genk Belediye Başkan Yardımcısı ve Encümeni Yılmaz Kurtal da katılımcılara teşekkürlerini iletti ve gösteriye katılmayanlara dikkat çekti. Kurtal , "Filistin’deki acıları paylaşmak ve dayanışmayı göstermek için buradayım. Katılan herkese teşekkür ederim. Korkularından dolayı katılmayanlar, bu günlerin önemini unutmasın" dedi. 

heusden gösteri 01

Heusden-Zolder, Belçika – Heusden-Zolder Belediye Başkan Yardımcısı ve Encümeni Engin Özdemir, Filistin'deki duruma dikkat çekmek ve insan hakları ihlallerini kınamak amacıyla düzenlenen dayanışma gösterisine katılan herkese teşekkürlerini iletti. Özdemir, "Bu anlamlı miting, duyarlı vatandaşlarımızın çabalarıyla gerçekleşti. Emeği geçen herkese, destek veren derneklere ve sponsorlara minnettarız" dedi.

heusden gösteri 06

Etkinlik, Heusden-Zolder Belediye binası önünde gerçekleşti ve yerel toplumdan yoğun ilgi gördü. Avukat Ayşe Elkılıç'ın yanı sıra Elmira Yesire'nin şiir okuması, Halil Uçakyıldız'ın Kuran tilaveti ve Ferhat Polat'ın kapanış duası etkinliğe özel bir anlam kattı. Özdemir, "Bu gibi organizasyonlar bizleri bir araya getiriyor ve duyarlılığımızı artırıyor" ifadelerini kullandı.

Heusden-Zolder'da düzenlenen bu dayanışma gösterisi, Filistin halkının maruz kaldığı zorluklara dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleşti. Katılımcılar, Filistin halkına desteklerini göstererek, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

heusden gösteri 04

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş