VNO-NCW ve MKB-Nederland gibi işveren örgütleri tarafından yapılan ve yaklaşık 2 bin işletme sahibinin katılımıyla gerçekleştirilen bir ankete göre, her sekiz işletme sahibinden biri şirketinin tamamını veya bir kısmını Hollanda dışına taşımayı düşünüyor. Ankete katılanların onda biri de ciddi olarak bu yıl kendi işini bırakmayı düşünüyor.

Ankete katılan işletme sahiplerine göre özellikle son beş yılda Hollanda’daki iş ortamı giderek daha kötü hale geldi ve iş yapmak artık cazip olmaktan çıktı. Ankete göre girişimciler özellikle işgücü piyasasındaki sıkıntılar konusunda çok endişeli. Bunun yanı sıra mevzuatlardaki baskı, ruhsatlar ve izinlerdeki sıkıntılar, enerji maliyetleri ve vergiler konusundaki endişeler ön plana çıkan noktalar olarak görülüyor.

DENK lideri Van Baarle: Wilders’lı ‘aşırı sağcı yıkım koalisyonu’ Hollanda için felaket olacak! DENK lideri Van Baarle: Wilders’lı ‘aşırı sağcı yıkım koalisyonu’ Hollanda için felaket olacak!

Ankette ayrıca girişimcilerin ülke siyaseti ve yönetimine ilişkin görüşleri de soruldu. Katılımcıların yüzde 65'i, politikacıların ve yöneticilerin iş dünyasının çıkarlarını yeterince gözetmediğini düşünüyor. Ayrıca, uluslararası gerilimler ve Hollanda toplumundaki kutuplaşmanın iş yapma ortamı üzerinde olumsuz etkileri olabileceği konusunda da endişeler bulunuyor.

Sektörel olarak bakıldığında, özellikle toptan ve perakende ticaret sektörü ile yiyecek ve içecek sektöründeki işletmeler, gelecekleri ve Hollanda'da iş yapmanın cazibesi konusunda daha az olumlu görüş bildiriyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.