Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, bu sabah İsrail'e karşı operasyon başlattıklarını duyurdu. Bu açıklamanın ardından İsrail ordusu savaş alarmı verdi ve  abluka altındaki Gazze Şeridi'ne doğru saldırıya geçti.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından bu sabah yapılan açıklamada, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" operasyonunun başladığı ve ilk aşamada 5 bin roket ve havan fırlatıldığı bildirildi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e yönelik başlatılan saldırıya ilişkin yüzünün görülmediği bir videoda konuştu. Filistin halkının yeniden devrim yaptığını ve bir devlet kurma projesine geri döndüğünü ifade eden Dayf, "İsrail'in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldık, İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattık." dedi.

Aksa Tufanı'nın İsrail'in düşündüğü ve beklediğinden çok daha büyük olacağını belirten Dayf, ilk aşamada İsrail'in askeri bölgeleri ve hava üstlerini hedef aldıklarını dile getirerek, İsrail yönüne roket atmaya devam edeceklerini kaydetti ve operasyona katılamayanlardan dayanışmayı desteklemesini talep etti, yayınladıkları talimatların ve açıklamaların takip edilmesini istedi.

Hamas, Gazze Şeridi’nin güneydoğu sınırındaki İsrail’e ait Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nı ve çevresindeki askeri noktayı da ele geçirdiğini iddia etti.

Hamas'tan yapılan son açıklamada 35 İsrail askerinin rehin alındığını belirtildi.

Ölen ve yaralananlar var
İsrail medyasında çıkan haberlerde, Gazze'den düzenlenen roket saldırıları sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği, 100'ü aşkın kişinin yaralandığı aktarıldı. 

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan bir haberde, Gazze Şeridi'nin sınır bölgesinde İsrail ordusu ile Filistinliler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi. Gazze kentinin doğusunda 2 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde de 2 gencin öldüğü ve 5 kişinin yaralandığı aktarıldı.

İsrail ordusu savaş alarmına geçirildi
İsrail ordusu onlarca savaş uçağıyla abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını duyurdu. 

Bölgeden gelen haberlerde işgal altındaki Batı Şeria'dan Doğu Kudüs'e giriş çıkışların kapatıldığı belirtildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberinde, Kudüs'e giriş çıkışların tümüyle engellendiği, vatandaşların geçiş noktalarında bekletildiği ve Kudüs'e giriş yollarında trafik yoğunluğunun olduğu ifade edildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş