Katar’daki Dünya Kupası’nın çarpıcı takımlarından Fas’ın yıldız oyuncusu Hakim Ziyech, federasyon tarafından verilecek galibiyet primini almayacak.

Hollanda doğumlu oyuncu, 2015 yılından bu yana, Fas Milli Takımı’ndan hiç para almadı. Ziyech, hak ettiği primlerin hayır işlerinde kullanılmasını istiyor.

Turnuvanın favorilerinden Portekiz’i eleyerek Dünya Kupası’nda yarı finale yükselen ilk Afrika ve Arap ülkesi olan Fas, turnuvanın en sürpriz ekiplerinden biri oldu.

Hırvatistan, Kanada ve Belçika’nın yer aldığı gruptan lider çıkan Fas, İspanya'yı penaltı atışları sonucu mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Cumartesi günü Portekiz engelini de aşarak tarihinde ilk kez yarı finale yükselen Fas Milli Takımı oyuncularını  yüklü bir prim bekliyor.

Ancak İngiltere Premier Ligi takımlarından Chelsea’de oynayan Fas Milli Takımı’nın yıldızı Hakim Ziyech, bu primi kabul etmeyecek.

Hollanda doğumlu futbolcu, forma giydiği 2015 yılından bu yana futbol federasyonundan hiç para kabul etmedi.

Genellikle hayır işlerine harcanan bu gelir, Ziyech’in talebi üzerine bu yıl Fas'taki yoksul ailelere bağışlanacak.

Hollanda’nın kuzeyindeki Dronten kasabasında  göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen 29 yaşındaki Hakim Ziyech, doğduğu kasabanın takımında futbola başladı.

2007 yılında Hollanda 1. Ligi ((Eredivise) takımlarından Heerenveen altyapısına geçen Ziyech, 2012 yılında A takımına yükseldi.

Ziyech 2014 yılında Twente, 2016 yılında da Ajax’a transfer oldu. Amsterdam ekibinde 112 maçta 38 gol atan Hakim Ziyech, 2020’de Chelsea kadrosuna katıldı.

BBC-2

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.