Dışişleri Bakanlığı 3 Nisan 2023 tarihinden itibaren tebligatların elektronik ortamda alınmaya başlanacağını duyurdu. 

Duyuruda, tebliğ gereken belgelerin fiziki ortam yerine elektronik ortamda oluşturularak gönderilmesini mümkün kılan Elektronik Tebligat (e-tebligat) uygulamasının ve bu uygulama için başvuruların başladığı belirtildi.

E-tebligat yoluyla yapılan tebligatlar fiziki ortamda yapılan tebligatlarla aynı sonuçlara sahip ve alıcılarına Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) aracılığı ile gönderiliyor.

Yurtdışında yaşayan ve konsolosluklar aracılığıyla e-tebligat başvurusu yapan vatandaşlar, Tebligat Kanunu'nda tebliğ çıkarmaya yetkili kılınan merciler tarafından gönderilen tebligatı elektronik ortamda alabilecek.

E-Tebligat Nedir?
Elektronik Tebligat (e-tebligat), Tebligat Kanunu'nda belirlenen tebligat çıkarmaya yetkili merciler tarafından elektronik ortamda hazırlanan tebligatların, e-Tebligat Yönetmeliği'ne uygun olarak değiştirilemez ve inkâr edilemez bir şekilde Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (LETS) yoluyla alıcılarına İletilmesidir.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız nasıl E-Tebligat hesabı açabilir?
Yurt dışında yaşayan ve e-tebligat (LETS) hesabı açmak İsteyen vatandaşlarımızın, kimlik numarası bulunan T.C. kimlik kartı (Mavi Kart hamilleri ve ülkemizde ikamet iznine sahip yabancı kimlik numarası sahibi yabancılar da dahil) veya pasaport ile şahsen Başkonsolosluklara başvuru yapması gerekmekte.

Tebligatların fiziki ortam yerine elektronik ortamda almak isteyen vatandaşlarımız,  e-tebligat hesabı oluşturmak üzere, hafta içi 08:30-12:00 ve 14:00-15:00 saatleri arasında randevusuz olarak konsolosluklara başvurabiliyor.

E-tebligat hakkında ayrıntılı bilgi için www.etebligat.gov. tr internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

e tebligat

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.