Uluslararası Demokratlar Birliği (UID), 9. Olağan Genel Kurulu'nu Almanya'nın Neuss kentinde geniş katılımla gerçekleştirdi. Farklı ülkelerden teşkilat temsilcileri ve yöneticilerin katıldığı genel kurulda yapılan seçim sonucunda Kenan Hasan Aslan, delegelerin oylarıyla yeniden genel başkan seçildi.
Genel kurulda Avrupa'daki Türk toplumunun sorunları, teşkilatın birlik ve beraberliği ile gelecek döneme ilişkin stratejik hedefler de ele alındı.
İstiklâl Marşı ve Almanya Millî Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan genel kurul, siyaset, diplomasi ve sivil toplum dünyasından çok sayıda ismi bir araya getirdi.
Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Gökhan Turan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdulhadi Turus, Köln Başkonsolosu Hüseyin Kantem Al, Sıfır Atık Vakfı Başkanı Samed Ağırbaş ve AK Parti Almanya Temsilcisi Avukat Zühal Aksoy katıldı.
Genel Başkan Aslan'dan teşkilat mensuplarına teşekkür

Genel kurulun açılış ve selamlama konuşmasını yapan UID Genel Başkanı Kenan Hasan Aslan, 8. dönemde yurt içinde ve yurt dışında yürütülen faaliyetlere, vatandaşlara yönelik çalışmalara ve elde edilen kazanımlara değindi.
Görevlerini devreden teşkilat üyelerine teşekkür eden Aslan, "Sizler karşılık beklemeden çalışmalarınızı sürdürdünüz, sizler sayesinde bu noktadayız" diyerek teşkilatın büyümesine katkı sağlayan bölge başkanlarına, yöneticilere ve tüm teşkilat mensuplarına şükranlarını iletti.
Büyükelçi Turan: "Türkiye-Almanya ilişkileri daha stratejik boyut kazanıyor"

Genel kurulda konuşan Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Gökhan Turan, Türkiye-Almanya ilişkilerinin her geçen gün daha stratejik bir boyut kazandığını ve iki ülke arasındaki diyaloğun güçlü bir şekilde sürdüğünü belirtti.
Almanya'da yaşayan Türk toplumunun bu ilişkilerin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu vurgulayan Turan, UID'nin yurt dışındaki vatandaşlarla Türkiye arasında kurduğu köprünün önemine dikkat çekti.
Büyükelçi Turan ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışında yürütülen çalışmalardan duyduğu gururu ve vatandaşlara olan güvenini katılımcılara aktardı.
Sırakaya: "Çift kanatlı bir kuş gibi Türkçemizi de çok iyi konuşmalıyız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, konuşmasında yurt dışındaki Türk toplumunun önemine ve UID'nin teşkilatlanma çalışmalarına değindi.
Almanya'da yapılan eyalet seçimlerini yakından takip ettiklerini belirten Sırakaya, Avrupa'nın kurucu felsefesinden ve değerlerinden giderek uzaklaştığı yönündeki değerlendirmesini paylaşarak bu sürecin yurt dışındaki Türk toplumu açısından önemine dikkat çekti.
Gençlerin dil eğitimine de değinen Sırakaya, yaşadıkları ülkenin dilinin yanı sıra Türkçeyi de en iyi şekilde öğrenmeleri gerektiğini vurguladı.
Sırakaya, "Çift kanatlı bir kuş gibi Türkçemizi de çok iyi konuşmalıyız" ifadelerini kullanarak yurt dışında yaşayan vatandaşların bulundukları ülkelere sağladığı katkıların bilindiğini ve takdir edildiğini belirtti.
Bilal Erdoğan: "Diasporamız için her türlü desteğe hazırız"

Genel kurulda konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, eğitim, bilim ve gençlere yönelik çalışmaların yurt dışında yaşayan Türk toplumu açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Yurt dışındaki vatandaşların diaspora açısından önemli bir değer taşıdığını belirten Erdoğan, Türk toplumunun yaşadığı ülkelerde daha cesur adımlar atması ve daha başarılı olması için destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Erdoğan, "Bütün vatandaşlarımız, diasporamız için büyük önem taşıyor. Onların bulundukları ülkelerde daha başarılı olması için bizler de elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.
©Sonhaber.eu





