Almanya'nın Münih kentinde düzenlenecek olan Münih Güvenlik Konferansı için Alman polisi geniş güvenlik önlemleri aldı. Güvenlik Konferansının yapılacağı Bayerische Hof Oteli çevresi güvenlik bölgesi ilan edildi. 16-18 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan 54. Münih Güvenlik Konferansı'nın güvenliğini sağlamak için 4 bin polis 24 saat usulüne göre görev yapacağı açıklandı.

Münih Emniyet Müdür Yardımcısı Werner Feiler tarafından şehirde alınan güvenlik önlemleriyle ilgili yaptığı açıklamada, Münihlilerin alınan emniyet önlemleri hoşgörüyle karşılamalarını ve polise yardımcı olmasını istedi. Münih Güvenlik Konferansı nedeniyle 21 farklı devlet Başkanı ve Başbakanı ile 80'in üzerinde bakan katılacak.

Güvenlik Konferansını fırsat bilen eylemciler de Münih Emniyet Müdürlüğünden izin alarak konferansı protesto edecek. NATO, Güvenlik Konferansı karşıtları ve buna benzer 20 ayrı protesto eylemi yapacağını duyuran Münih Polisi, eylemlerin barışçıl bir ortamda geçmesini beklediklerini açıkladı. Cumartesi günü yapılacak eylem ittifakında dört bir kişinin katılacağının beklendiği belirtildi.
Sabah.de