Son Media Yönetim kurulu Başkanı Ömer Aşıran, bazı kişiler tarafından aynı isimle çıkartılan ve dağıtılan Manşet Gazetesi ile ilgili bir duyuru yayınladı.

Şu anda ikinci sayısı dağıtılmaya başlanan Manşet Gazetesi’nin Son Media ile hiç bir alakası olmadığını belirtmek üzere Ömer Aşıran tarafında kalme alınan bildiri şöyle:

Saygıdeğer Hollanda ve Hollanda Türk kamoyuna duyuru

Bir ay kadar önce yayın hayatına başlayan dağıtılan Manşet Gazetesinin Son Medya ile hiç bir alakası yoktur.

Daha önce Son Media çatısı altında bir süre her 15 günde bir yayınlanan Manset Gazetemizin yayınlarına bir süre ara vermiştik.

Yayınlandığı süre içinde Hollanda Türk Toplumu tarafından beğeni ile okunan, yaptığı haber, yorum ve hazırladığı dosyalarla Hollanda Türk toplumunun takdirini kazanan Manşet, hala Hollanda Ticaret odasında Son Medya adı altına kayıtlıdır.

Bu vesile bir ay kadar önce yayınlanan Manşet Gazetesini ‘Korsan’dır ve bu Korsan Manşet Gazetesi’nin başında bulunan kişilerin bu davranışları etik kuralları aşan bir tutumdur.

Manşet Gazetesini çıkartanlar ile yaptığımız görüşmeler bir sonuç vermemiş konu yargıya taşınmıştır. Ayrıca Korsan yayın Manşet’in künyesinde yer alan ‘Danışma kurulu’ üyeleri başta bizzat bizi arayarak kendilerinin haberi olmadan isimlerinin neden künyeye yazıldığının hesabını yine bize sormaktadır. Çünkü Manşet adı Son Media ile özdeşlemiş yayın yaptığı süre içinde her sayısı 8 bin adet baskı yaparak, 2 bin adrese posta ile geri kalan kısmı ise dağıtımı yapılarak Hollanda’nın en ücra köşesine kadar ulaşmayı bilmiştir.

Hollanda’da ileri gelen onlarca işadamının, eğitimcinin, STK temsilcisinin isimlerinin izin alma gereği bile duyulmadan ‘ danışma kurulu”’ diye lanse edilmesi de ‘ Korsan anlayışlarının bir başka örneğidir.
Bu vesile ile bize “ tekrar mı yayın hayatına başladınız, hayırlı olsun”; “ Benim adımı bana sormadan nasıl danışma kuruluna yazarsınız” diyen vatandaşlarımız başta olmak üzere Hollanda Türk kamuoyunu sorumluluk bilinci ile aydınlatma ve bilgilendirmek adına böyle bildiri yazmak kaçınılmz olmuştur.
Konu yargıya taşındığı için daha fazla bir şey söylemek şimdilik mümkün değildir.

Her zaman olduğu gibi Hollanda yasalarına ve adaletine güvenimiz tamdır.

Sonuç olarak tekrar ifade etmek gerekirse, şu anda piyasada dolaşan bu yayın organının Son Medya ve daha önce sizlerin beğenisini kazanan Manşet ile hiç bir alakası olmadığını bir kez daha belirtmek isterim. Başta kamuoyuna ve bize karşı yapılan bu usülsüzlük, saygısılık ve hukuk tanımazlığa karşı son sözü yargı söyleycektir.

Hollanda Türk kamuoyuna, Basın Mensuplarına, STK temsilcilerine ve işadamlarına saygı ile duyurulur.

Ömer Aşıran
Son Media Yönetim Kurulu Başkanı