Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders’ın Müslüman olduğunu belirttiği, bir video sosyal medyada ortalığı karıştırdı. Yayınlanan Deepfake video özellikle Avrupa Seçimleri öncesinde seçmenlerin nasıl 

Avrupa seçimleri öncesinde teknoloji şirketleri bu tür sahte videolarla mücadele sözü vermişti, ancak BNR'nin araştırmasına göre sahte videolar kolayca sosyal medya platformlarında yayılabiliyor. 

BNR, 20 euroya Geert Wilders, Caroline van der Plas en Rob Jetten’ın sahte videolarını yaptırarak Meta, X ve TikTok gibi sosyal medya platformlarında yayınlamayı denedi. 

Meta ve X'in bu hayali görüntülerin bulunduğu videoyu yayınlamayı kabul ettiğini belirten BNR, sadece TikTok "şüpheli davranışlar" tespit ettiği için videoları yayınlamayı reddettiğini aktardı.

Yapay zeka destekli hazırlanan videoları yayınlamayı kabul eden platformlar bununla da kalmıyor, binlerce euro karşılığında, videoları seçim gününde milyonlarca kullanıcıya göstermeyi vaat ediyor.

Uzmanlara göre, bu durum suistimal için kapıyı sonuna kadar açıyor. jeopolitik yapay zeka konularında bağımsız danışman ve Uluslararası Sorunlar Danışma Konseyi'nin Barış ve Güvenlik Komisyonu üyesi Jochem de Groot 'Deepfakes, AB genelinde seçimlerin meşruiyeti üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.” açıklamasını yaparken 6 Haziran'daki Avrupa seçimlerinin bütünlüğünü sağlamak için zamanında müdahale edilmesi gerektiğini belirtti. De Groot “Sonrasında sorumluları belirleyip cezalandırabilirsiniz, ama o zaman zarar çoktan verilmiş olur.” dedi.

Van der Plas, daha önce de deepfake mağduru olmuştu ve bu konuda şikayette bulunmuştu.

İşte sözü edilen deepfake videolar:
Geert Wilders

Hollandalı gurbetçinin karıştığı kazada ölü sayısı 3’e çıktı Hollandalı gurbetçinin karıştığı kazada ölü sayısı 3’e çıktı

Caroline van der Plas

Rob Jetten


©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş