Bugün saat 14:30 civarında, Leeuwarden'ın hemen kuzeyindeki Berltsum'da, N383 karayolu Westergoawei mevkiinde tarifeli seferini yapan bir halk otobüsü ile bir dolmuş kafa kafaya çarpıştı. Kaza yerinden gelen ilk görüntülerde otobüsün ve dolmuşun ön tarafında ciddi hasar oluştuğu, dolmuşun yol kenarına savrulduğu görüldü. 

Omreop Friesland kanalının yayınladığı haberde, kaza nedeniyle aralarında çocukların da bulunduğu 14 kişinin yaralandığı, olay yerine gelen yardım ekiplerinin ilk müdahaleyi yaptığı belirtildi. 

Olay yerinden ilk gelen bilgilerde; Arriva şirketine ait otobüsün şoförünün çarpmanın etkisi ile sıkıştığı ve itfaiyenin yardımı ile kurtarıldığı belirtildi. Kazada yaralananlardan 9’unun otobüste, diğer 5’inin ise dolmuşta olduğu öğrenildi. Yaralı çocukların dolmuşta mı yoksa halk otobüsünde mi oldukları konusunda bilgi henüz paylaşılmadı.

Yaralıların durumu hakkında açıklama yapılmadı. Ancak bazılarını hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Dolmuş şirketinin hem bireysel taşımacılıkta hem de öğrenci servisi olarak faaliyet gösterdiği öğrenildi.  

Polis kaza sonrası yolu her iki yönde trafiğe kapatırken, olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Amsterdam’dan da bir travma helikopterinin bölgeye geldiği belirtildi.

Kazanın nasıl meydana geldiği henüz bilinmiyor. Polis yaralılar hakkında bir açıklama yapmaktan kaçındı sadece olayla ilgili araştırma ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti.
 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş