Montereau’da oturan Türk boksör Kemal Altınpınar’ın kaldığı binada 14 Kasım günü sabaha karşı yangın çıktı. Altınpınar, ilk önce eşini ve iki çocuğunu alarak dışarıya çıktı. Dışarıdayken bir komşusunun orada olmadığını fark eden Altınpınar, hiç tereddüt etmeden yangının devam ettiği binaya girerek 80 yaşındaki adamı kurtardı.

Yangın gününde yaşananları Le Parisien gazetesine anlatan Altınpınar, sabah 5 civarında “yangın var!” çığlıkları ile uyandığını belirtti. Altınpınar “Eşimi ve 2 çocuğumla dışarı çıktık. Dışarıda bir komşumuzun kayıp olduğunu ve dairesinden yoğun siyah duman çıktığını fark ettik. O, 80 yaşında, yalnız yaşayan bir adam.” şeklinde açıkladı

O anda içeri girip komşusunu kurtarmak isteyen Altınpınar, önce koridoru apartman girişinden ayıran yangın kapısını açtığını ancak, içeriye girmenin imkansız olduğunu söyledi ve şunları aktardı: "Onu bırakamazdım. Çıktım. Komşulardan Hasan Ammarkhoca bana kısa merdiveni verdi ve balkondan içeri girdim. Tamamen karanlıktaydım, eğildim ve yeri aradım. Onu baygın halde buldum. İtfaiye gelmeden kısa bir süre önce komşumu dışarı çıkarttım. Doktorlar bana, benim müdahalem olmasaydı muhtemelen hayatta kalamayacağını söyledi.”

Montereau Belediye Başkanı James Cheron’un Kemal Altınpınar’a bir mektup göndererek tebrik ettiği ve kahramanlık madalyası için başvurduğunu belirtti. Belediye Başkanı şu ifadeleri kullandı: “ “Kemal Altınpınar, dumanlar arasında kalan bir vatandaşı kurtarmak için yaptığın cesur müdahalenin ardından, valiye senin yaptığın kahramanlığı onurlandırmasını önerdim. Valinin de bu talebi kabul etmesinden büyük memnuniyet duydum”

Altınpınar kendisini bir kahraman olarak görmediğini belirtirken, “Yaptıklarım başkalarına ilham verebiliyorsa bu beni mutlu eder” şeklinde açıklama yaptı.

Kemal Altınpınar kimdir?
Ankara doğumlu olan Kemal Altınpınar, 20 yıldır profesyonel olarak boksörlük yapıyor. Tayland dövüş disiplini olan Muay Thai’de uzmanlaşarak dünyanın en büyük ringlerinde dövüşen Altınpınar’ın birçok madalyası bulunuyor.

2016’da Frankfurt’ta dünya kick boks ikincisi, 2021’de Fildişi Sahili Tayland boksunda WBL-WKL dünya şampiyonu oldu. 2022’de İstanbul’da Avrupa kick boks şampiyonluğunu kazandı. Altınpınar, 2 yıldır da altı yaş ve üzeri çocukları eğitiyor.

@kemal_k_m_l #pourtoi #foryoupage #foryou #love #lif #montereau #muaythai #130 #77 #seineetmarne #paris #sud #iledefrance #france #avenir #sport #boxe #boxing #boxethailandaise #boxethai #muaythai #club130boxethaï #club130 ♬ son original - Kem

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş