Fransa’da dar gelirli hanelere bu yıl için ödenecek enerji yardımı miktarı belli oldu. Enerji çeki olarak gönderilen yardımlardan bu yıl yaklaşık 6 milyon hanenin yararlanacağı belirtildi.

Devlet tarafından gelir durumuna göre verilen “enerji çeki” 2 Nisan ile 15 Mayıs arasında hanelere ulaştırılacak. Enerji çekleri elektrik, su veya doğal gaz masrafları için kullanılabildiği gibi, örneğin taşınma sırasında yeni enerji kontratı yaparken de kullanılabilecek.
 
Yapılacak enerji yardımı miktarı hane gelirine göre 48 euro ile 277 euro arasında değişiklik gösteriyor. Enerji yardımından yararlanacak kişiler Vergi Dairesi tarafından belirleniyor. Buna göre tek başına yaşayan bir kişinin yıllık Referans Vergi Gelirin (RFR) 11 bin euroyu geçmemesi gerekiyor.

Enerji yardımından faydalanmak için özel olarak bir başvuru yapmanıza gerek yok. Agence de services et de paiement, gelire bağlı olarak yardım almaya hak kazanan hanelere, otomatik olarak ödeme yapmakta.

2024 Enerji yardımı miktarları:

enerji yardım miktarları

Enerji yardımı ile ilgili detaylı bilgi için aide-sociale.fr veya chequeenergie.gouv.fr sitelerine bakabilirsiniz.

Fransa’da postaları dağıtmak yerine çalılıklara atan postacı yakalandı Fransa’da postaları dağıtmak yerine çalılıklara atan postacı yakalandı

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.