Fransa’nın Almanya sınırındaki Alsas bölgesi, Wintzenheim ilçesinde engellilerin kaldığı bir yazlık konutta yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin derhal müdahale ettiği yangında 17 kişi sağ kurtarıldı. Konutta olduğu belirtilen 11 kişiden 9’unun cesedine ulaşıldı. İki kişinin halen arandığı belirtildi.

Haut-Rhin Valiliğinin açıklamasına göre, bölgedeki Colmar kentinde sabah saatlerinde çıkan yangında itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale ederek evdeki 17 kişinin tahliyesini sağladı. 

Alevler güçlükle kontrol altına alındığı yangında 9 kişinin cesedine ulaşıldı. İki kişiye henüz ulaşılamazken, alevlerden etkilenen bir kişi acil servise kaldırıldı. Fransız yetkililer ölen 9 kişi ile aranan iki kişinin 25 ila 50 yaşları arasında olduğunu açıkladı.

Belediye başkan yardımcısının verdiği bilgiye göre, yangın evin zemin katında çıktı. Hayatını kaybeden kişilerin ise binanın birinci katında olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanı Gerard Darmanin, yangının ilk saatlerinde Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Bu sabah erken saatlerde Haut-Rhin, Wintzenheim’da engelli bakımevinde yangın çıktı. İtfaiyenin hızlı ve cesur müdahalesine rağmen çok sayıda can kaybı olduğu bildirilmiştir. Müdahale devam etmektedir” dedi.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne ve Aile Bakanı Aurore Berge yangının çıktığı bölgeye gitti. Başkan Macron yangını bir trajedi olarak nitelendirdi: "Düşüncelerim kurbanlar, yaralılar ve yakınlarıyla birlikte." şeklinde ifade kullandı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş